Başkan Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Belediye Meclis Üyesi Faruk Öztürk ile birlikte Solaklı Fen Lisesi’ni ziyaret etti.

Okul idarecilerinden okul hakkında ilgili bilgi alan Başkan Sarıalioğlu, Türkiye'nin dört bir yanından Of’a gelen öğrencilerle sohbet etti.

Sarıalioğlu, yaptığı açıklamada, ilçede eğitim-öğretimde en önemli eksikliğin giderildiğini belirterek, her zaman olduğu gibi yine okumanın önemi ile sözlerine başladı.

Of’u eğitimde marka bir şehir haline getirmek için atılan en büyük adımlardan biri olan fen lisesinin, 120 öğrenciyle eğitime başladığını aktaran Sarıalioğlu, "440 taban puan ile tercih edilen okulumuza 482 puanla tercih ederek gelen öğrencilerimiz oldu. Belediye olarak okulumuzun her türlü eksikliklerinin giderilmesi noktasında desteklerimiz devam ediyor. Onların başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak eğitime bakış açımız farklı. Bu şehrin ekonomi ve istihdamını nasıl ki farklı görüyorsak aynı şekilde eğitime de farklı bakıyoruz. Bizler temel belediyecilik faaliyetleri yanında bu şehirde eğitim gören öğrenciler ile onların velileriyle her ortamda birlikte olmaya, rol model olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Osman Hamzaçebi’yi de makamında ziyaret eden Başkan Sarıalioğlu yeni eğitim yılında okulun öğrencilere sunmayı arzuladıkları hedefleri hakkında Müdür Hamzaçebi’den bilgiler aldı.