61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Trabzon’un Arsin ilçesi sahilinde yaklaşık 2 bin üzerinde kurulacak olan Doğu Karadeniz Endüstri ve Yatırım Adası ile Arsin Organize Sanayi’nin ilçeye sunduğu katkıyla ilgili Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, 61saat’e açıklamalarda bulundu.
 
TRABZON’UN TÜM BİLEŞENLERİ DESTEK VERDİ
Trabzon’un ve bölgenin ticaretinde son derece önemli bir dönüm noktası olacağını ifade eden Başkan Şen, “Arsin Organize Sanayinin bin dönüm olduğu düşünülürse buranın ne kadar önemli büyüklükte olacağı kendini belli ediyor. Ve özellikle Trabzon’a kanun çıktıktan sonra Zonguldak Filyos da eklendi. Orada otomobille ilgili bir yatırım olacak. Burası ise daha çok endüstri alanıyla ilgili olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, bakanlarımız Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası’nın da büyük bir çalışması oldu. Projeyi olgunlaştırdı ama bu süreç Trabzon’un tüm bileşenleri bu projeye destek verdi. Arsin’e yapılacak olmasından dolayı da ayrıca mutluyum” dedi.
 
HEM ARSİN HEM DE TRABZON İÇİN…
Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arsin ticaret ve sanayi ilçesi. Aynı zamanda turizmden de gerekli katkıyı almasını sağlamaya çalışıyoruz. Organize Sanayi yapıldığında acaba bu ilçeye bir şey kazandırılır mı diye düşünülüyordu ama Organize Sanayi ilçemizde işsizlik boyutunda önemli katkıları var. Şuan da Organize Sanayi’de yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor ve 500 milyon Dolar’a yakın ihracat yapılıyor. Burada boş parsel dahi kalmadı. Bunu hizmet sektörü olarak düşünelim, birçok etken var. Orada çalışanların ilçemizde oturması gibi Trabzon’da oluşturdukları katma değeri düşünmemiz lazım. Bu konuda önemli bir yer tutuyor Arsin. Yeni projemiz de hayata geçtiğinde bu etkenler neredeyse iki katına çıkacak ve bu da hem Arsin için hem de Trabzon için çok faydalı olacak” ifadelerini kullandı.