61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan, T.C. önergesi açıklaması. Başkan Tarım, dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen belediyenin tabelasına ’T.C.  ibaresinin koyulması’ maddesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

SADECE TRABZON ÖZELİNDE DEĞİL

Popülist siyasete hiç gerek olmadığını ifade eden Tarım, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar tribünlere hiç oynamadık. Bizi zorda bırakmak için, Cumhur ittifakını yıpratmak için zaman zaman yapılan bazı hamleler var. Bu sadece Trabzon özelinde değil Türkiye’nin her yerinde olmaktadır. Bunların siyasetleri kuruldukları gün MHP’den bir damar ayırdılar. O günden itibaren yaptıkları mücadeleyi bu millet seyrediyor. Kimlerle omuz omuza herkes görüyor. T.C. ibaresini MHP belediyeleri zaten koymuş durumdadır” dedi.

ZAMANI GELİNCE YERİNE TAKILIR

MHP oyuna gelmez diyen Tarım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merak etmesinler T.C. ibaresi zamanı gelince yerine takılır. MHP’li belediyeler bunu her yerde zaten takıyorlar. Bu oyuna gelinmedi. Genel başkanımızın bir sözü var, ‘Bu işi yapanlar, bu sıkıntıları yaratanlar, Türkiye’nin önünü tıkamaya çalışanlar cennete girseler biz onlarla cennete girmeyeceğiz’ dedi. Örneğin HDP bazen doğru bir şey yapsa da MHP onun yanında olmayacak. Ona benzer bir şey bu da. Yapılan şey doğru dahi olsa onunla aynı karede görünmek istemiyor MHP.”