61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Fen Lisesi'nde düzenlenen programa, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukcu, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Egemen, Coşkun Bülbül, Okan Alemdaroğlu, okul yönetimi, öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Trabzon Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgin, "Kaliteli bir eğitim için ne yapılması gerekiyorsa onu fazlasıyla yaptılar. Bu işe yüreklerini koydular. Canı pahasına çalıştılar. Bunlar olmasaydı bu kadar başarılı olamazdık. Bizler Trabzon Fen Lisesi'nde başarı gelenektir. Bu kolay söylenen söz değildir, biz de size güvendiğimiz için böyle iddialı bir söz söyledik. Siz sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmenlerimiz bizi sözümüzün altında bırakmadığınız için size minnettarız. Mezun öğrencilerimize bundan sonra hayatlarında üstün başarılar diliyorum, yolunuz ve zihniniz açık olsun hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Burada açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "Bende bu okulun mezunuyum ve o günlerde hemen bir meslek sahibi olalım diye Endüstri Meslek Lisesi elektronik bölümüne gitmiştim ama benim de bir idealim vardı doktor olmak istiyordum. Fakat gittikten sonra öğrendim ki tıp fakültesine endüstri meslek lisesinden girelim birinci yılım bitmişti. Ben Trabzon Lisesine geldim buranın adı şimdi Trabzon Fen lisesi. Benim kalbimde öyle bir yer edinmiş ki o herhalde hiç silinmeyecek ve ilelebet ben yaşadıkça Trabzon Lisesi var olacak. 130. yılını kutluyoruz biz de bu dünyadan göçüp gideceğiz yüzlerce yıl daha bu eğitim kurumları devam edecek, işte var olduğumuz sürece bu güzide okul için elimizden gelen ne varsa emin olun ki her şeyi ama her şeyi bu güzel eğitim için yapmaya devam edeceğiz. Değerli veliler sevgili gençler aranızda bizleri yetiştiren sevgili öğretmenlerimizi ayakta alkışlamaya sizleri davet ediyorum. Sevgili öğretmenlerimizin eliyle şekilleniyor ve eğitim kurumlarıyla ülkeler şekilleniyor. Şimdi nereye birbirinden yakışıklı biri birinden güzel gencecik evlatlarımız onlar bu ülkeye şekil verecekler onların eliyle bu ülke şekillenecek. Her birisi bir yıldız gibi parlayacak inanıyorum ve ümit ediyorum ki Trabzon'dan Türkiye'nin dünyanın her tarafına yayılan çok olan bu sevgili gençlerimiz gerçekten birer güneş olacaklar. Onları tüm gönlümle bütün kalbimle vermiş oldukları emekler için gönülden onları tebrik ediyorum. Bu uluçınar 130 yıl oldu oraya yakışır bir vakfa ihtiyacımız olduğunu sevgili müdürümüze öğretmenlerimi söylediler dediler ki sayın başkan siz de buradan mezun ol da nasılsın Trabzon Lisesine bir Trabzon Lisesi vakfı kursa ve eğitime destek olmak amacıyla Trabzon lisesi mezunları arasından kimim üniversitede üniversiteden dışında neye ihtiyacı varsa onları desteklemek üzere acaba bir bakın kurabilir miyiz ve buraya geldiğimizde onlara bir söz vermiştik. Şimdi bakın tüm gereklerini yerine getirmiş durumdayız. Zannediyorum bayram bayramdan sonra eğitime destek olmak temel amacı kaliteli öğrencileri dünyanın dört bir tarafına ulaştırabilmek amacıyla gerçekten büyük destekler sağlayacak bir vakıf trabzon lisesi vakfı oda geliyor. Ben de kulak doktoruyum hastane işteyim ama aslında en çok heyecan duydum bu eğitimcilerin arasındayım geçen sene faaliyete başlayan bir İstinye üniversite si vardı spordan bu sene ikinci yılında istiyor geçen sene yaklaşık 600 öğrencisi vardı. İnşallah bu sene 4000 öğrencisi oluyor istiyorum. Adresi olarak Trabzon lisesindeki her bir öğrenci benim üzerime ne düşüyorsa bir anneleri bir babaları kadar yakınında ve yanında olacağımı da buradanmüjdeliyor tebrik ediyorum" diye konuştu.