Başkan Zorluoğlu, sabah saatlerinde ilk olarak, bayram boyunca mesai gözetmeksizin hizmetleri sürdürecek olan zabıta, itfaiye ve ulaşım dairesi personelinin bayramlarını, birimleri ziyaret ederek kutladı. 

Zorluoğlu, öğle saatlerinde ise büyükşehir belediyesi ana hizmet binasında, Trabzon Valiliği tarafından organize edilen ve büyükşehir belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, buradaki programda da Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Dr. Adnan Günnar, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile birlikte karşıladığı protokol üyeleriyle bayramlaştı.

Belediye başkanlığı makam katındaki meclis salonu önünde, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri ve STK temsilcilerinin de katılımıyla icra edilen bayramlaşma programı, çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi.