Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'da yaşanan son gelişmeleri 61saat'e anlattı. Başkan Zorluoğlu 17.30'da Gündem Özel programında Erhan Esaspehlivan'ın sorularını yanıtladı.

MUHAKKAK GİBİ DURUYOR

Maraş Caddesi kapanacak mı sorusunu yanıtlayan Murat Zorluoğlu ""En nihayetinde Maraş Cadesinin trafiğe kapatılacağı muhakkak gibi duruyor. Lafı evelemeye, gevelemeye gerek yok. Trabzon’un büyük yol projeleri, ulaşım projeleri var. Dün Kanuni Bulvarının Erdoğdu’ya kadar olan kısmını açtık. Çok güzel bir yol oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Bir önce ki ulaştırma bakanımız Cahit Turhan’a müteşekkiriz. 
Bir taraftan o yol yapılıyor. Boztepe’ye bağlanıyor, Çukurçayır oradan da aşağı. Bir taraftan da bizim mücadelemiz ve Sayın Milletvekillerimizin verdiği destekle Karayolları çok büyük 2 projeyi dahil etti. Bunun bir tanesi Maçka’dan gelen yolun sahile bağlanması. Değirmendere’de yeni kavşakla sahile bağlanması. Trabzon’un yıllardır konuştuğu bir türlü başaramadığı bir şey. Bize nasip oldu. 
Ço çalışma başladı ama o çalışanı esas önemi orada Değirmendere’den Boztepe’ye, Çukurçayır’a yapılacak yol bağlantısı. Akçaabat’tan gelen bir kişi Kanuni Bulvarı üzerinden Maçka yoluna, Değirmendere’ye ve doğuya doğru gidebilecek. Değirmendere’den gelen biri Boztepe’ye çıkmak için Meydan'a gelmek zorunda kalmayacak. 
Bu yol tamamlandığında Meydan ve Tanjant rahatlamış olacak."