61SAAT HABER SERVİSİ-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantının başkanlığını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı.

Başkan Zorluoğlu, toplantının hemen başında il genelinde devam eden porjelerle ilgili bilgiler verdi.

Ortahisar Millet Bahçesinin ilk etabında çalışmaların sürdüğünü, Orman Lojmanlarını kapsayan 2. etapta çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar Millet Bahçemizi ziyaret ettim. Orada Orman İşletme Lojmanlarının yıkım çalışmaları başlayacak. 1. Etap devam ediyor. Yeşilin daha fazla görünmesi için bir takım değişiklikler yapılmıştı. 1. Etaba 2 tane dokunuş yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak oraya bir tane buz pateni pisti ilave ettik. Bu projesinde yok. Tamamıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi yapıldı ve ihalesi yapıldı. Trabzon’da hiç olmayan ve gençlereni yoğun talep edeceğini düşündüğümüz buz pateni pistini millet bahçesi bittiğinde bizde bitirmiş olacağız. İkinci dokunuş olarak oldukça büyük alanda kaykay mekanizmaları o alana koyduk.2. Etabında Orman İşletme Müdürlüğüne ait orada ki lojman binalarını Toki üzerinden aldık. Oraların yıkımını başlatacağız. Orada çok güzel ağaçlar var. Ben özellikle yıkımı yapacak olan müteahhiti geçtiğimiz hafta yanıma çağırdım.Ona orada gördüğüm ağaçları hatırlattım. Burayı Çömlekçi gibi yıkmayacaksınız. Burayı bu ağaçlara hiç zarar vermeyecek şekilde tedbiri alacaksınız. Bir tane ağaç zarar görürse size hesabını sorarım. Büyük ağaçlara hiç bir zarar vermeden o yıkımları gerçekleştirip çalışma yapacak. Park büyümüş olacak. Deniz tarafında ki binalarla ilgili kamulaştırma çalışmasında devam ediyor. Orada ki vatandaşlarla yerinde görüştüm. Yıkımı isteyenler var, istemeyenler var. Bizden talepleri olan kiracılar ve esnaflar var. Ortalama çözüm bulmaya çalışıyoruz. O parkada şehre daha fazla katkı yapacak görünüme kavuşması için çalışmamız devam ediyor” dedi.

MEYDAN 3. ETAP İHALE EDİLDİ.. 
KADINLAR HALİ İNŞAATINDA SON DURUM
GANİTA - FAROZ ARASI YAPILAN PROJEDE.. 
HAFİF RAYLI TALEBİNE YÖN VERECEK PROJE

Trabzon’da Meydan Parkı. 3. Etap Projesi ihale edildi. Yoğun talep olan ihalenin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. Ulaşım Ana Planının, Hafif Raylı talebine yön vereceği kaydedilirken Moloz’da Kadınlar Halinin kazı kısmının ise tamamlandığı açıklandı. Ganita Faroz arasıda yapılacak projenin son durumu da açıklandı.. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantının başkanlığını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı.  Başkan Zorluoğlu, toplantının hemen başında il genelinde devam eden porjelerle ilgili bilgiler verdi. 
Barma Yaylasında devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Barma Yaylasında çalışmamız var. Seyir terasları, yürüyüş yolları şekilnde çalışma var. Barma yaylası bilmeyenler için söyleyelim. Köprübaşı ve Dernek Pazarından insanların yaşadığı mülki sınır olarak Çaykara ve Köprübaşı ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Önemli bir destinasyonumuz, yayla.. Sultan Murat’a da oldukça yakın mesafede. Bu dokunuşlarla turistlere daha fazla hizmet edecektir” dedi. 

MEYDAN PARKI 3. ETAP PROJESİ İHALE EDİLDİ

Meydan Parkı 3. Etap Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, “Meydan 3. Etap.. İskenderpaşa Otoparkı vs.. İhalesini gerçekleştirdik. Umduğumuzdan daha fazla talep oldu. Ve inşallah şu anda önüme gelecek ve oaylayacağım ihalesini. Orada mevut kapasitenin üzerinde 400 - 500 aracın sığacağı üstünde kafeteryanın olacağı, Meydan’dan itibaren yayalaştırılan, Çömlekçi’nin limanın seyredileceği liman olacak. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştiriliyor. En uygun teklif verene yaptıracağız” diye konuştu. 

Başkan Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 

SÜMELA’YA TELEFERİK

Sümela teleferik piresine son şeklini verdik. Henüz ihale aşamasında değiliz. 

GANİTA FAROZ ARASI PROJEDE SON DURUM

Ganita - Faroz arası proje tamamlandı. İhale aşamasındayız. İnşallah muhteşem bir alan, Meydan’dan en kolay ulaştığımız deniz kenarı olarak, bu kadim alan Faroz’a kadar tarafımızdan çok iyi düzenlenmiş, hazırlanmış projeyle ihale ediliyor. Gelecek ay ihale tarihi alınmış, belki de ihalesine çok az bir zaman kalmış olacak. 

ULAŞIM ANA PLANI, HAFİF RAYLI TALEBİNE YÖN VERECEK

Ulaşım Ana Planı ihale dosyası hazırlandı. Ön yeterlilik aşaması tamamlandı. İhaleye çıkıyoruz. Ulaşım Master Planı, tarafımızdan bizim dönemimizde ikinci yalımızı doldurmadan ihale aşamasına geldi. İhalesinden sonra yapılacak çalışmalarla şehrimizin ulaşım anlamında bir çok sorunun çözüm üretecek, bilimsel ve veriye dayalı şehrimize çok büyük katkılar sağlayacaktır.  Hafif raylı talebiyle ilgili bize yön erecek, o tür kararları almamızı sağlayacak çok önemli bir veri tabanı şeklinde hizmet verecek” 

MOLOZ’DA KADIN HALİNİN KAZI KISMI TAMAMLANDI

Moloz’da Kadınlar Hali.. Hassas bölge, orada kazıda ortaya çıkacak eserler nedeniyle en önemli kazı kısmıydı. Bu kazı kısmı neredeyse yüzde yüz aşamasında tamamlandı. Yapı kısmı çok uzun sürmeyecek..