Ortahisar’da tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin pankartı ile ilgili flaş gelişme! Ortahisar’da tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin pankartı ile ilgili flaş gelişme!

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 103’üncü yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “İstiklal Marşımız, milletimizin inancının, azminin ve imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, mısralara dökülmüş halidir. ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini ve eşsiz kahramanlık ruhunu en güzel şekilde dile getirerek ölümsüzleştirmiştir.

Emsalsiz kahramanlık destanımız; vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsallarını koruma bilinci aşılamış, milletimizin topyekûn kazandığı zaferin adeta reçetesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, üstadın ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına yürekten âmin diyorum.”