TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Zorluoğlu’nu ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “49 meslek odası ve 27 bin üyesiyle bölgesinin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TESOB, şehrimizin kalkınması ve zenginleşmesine katkı sağlamak için çeşitli projeler üretmeye devam etmektedir” dedi. Başkan Kara, son yıllarda özellikle şehrin en büyük gelir kaynağı durumundaki turizm konusunda birçok eğitim, denetim ve bilinçlendirme çalışması yaptıklarını belirterek, “Turizm sektöründeki yetişmiş eleman sorununu çözmek için proje uyguladık. Ayrıca son 3 yıldır denetimlere büyük önem veriyoruz. İki denetim ekibimiz 7/24 sahada kalarak tarife, kayıt dışı ve hijyen denetimi yapıyor. Turizm sektöründeki nitelikli personel sayısını artırmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Kara, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile başta turizm olmak üzere her konuda ortak çalışmalar yapmayı arzu ettiklerini de vurgulayarak, “Esnaf ve sanatkârlar olarak bugüne kadar belediyemizin ve devletimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“TESOB’UN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET VERİCİ”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise belediye olarak her zaman esnaf ve sanatkârın yanında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Beraber çalışacağımız projelerimizde her zaman yardım ve işbirliğine hazırız. Turizmde Trabzon önemli bir noktaya ulaştı. Bunun devamı için sistematik ve etkili bir denetim mekanizmasının işletilmesi gerekiyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, TESOB ve TTSO’nun da içinde yer alacağı bir denetim sisteminin hayata geçirilmesini sağlamalıyız. Birlik ve odaların turizmde inisiyatif almasını çok önemsiyorum. TESOB’un yaptığı çalışmalar da memnuniyet verici ve şahsınızda tüm arkadaşlarınızı kutluyorum. Esnafın müşteriyi nasıl daha fazla memnun edebileceği üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Eğitim, denetim ve bilinçlendirme konusunda ortak çalışmalar yapmalıyız. Trabzon turizmine gözümüz gibi bakmalıyız. Bu anlamda yaptığınız denetim ve eğitim çalışmalarını da çok önemsiyorum ve sizi kutluyorum.”

TESOB Başkanı Metin Kara, Başkan Zorluoğlu’na Trabzon'daki bakır ustalarının el emeği ile ürettikleri piramit ibrik, Başkan Zorluoğlu da Sürmene Bıçağı hediye etti.