Beşikdüzü İlçesi'nde dün bir restoranın açılışına katılmak üzere gelen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, makam aracından inip açılış programına katıldığı sırada, iddiaya göre işadamı Mustafa Erdem makam şoförü Mahmut Hayır ile aracı üzerine doğru sürdüğü gerekçesiyle tartışmaya başladı. Mahmut Hayır'ın iddiasına göre Mustafa Erdem bu sırada aracın ön camına yumruk attı. Çevredekiler tarafından yatıştırılan tartışmanın ardından Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Mahmut Hayır, Erdem'den şikayetçi oldu. Hayır ifadesinde şunları söyledi:

"Belediye Başkanı 61 TC 061 plakalı minibüsten indikten sonra makam aracını park etmek için manevra yapmaya başladım. Bu sırada daha önceden tanıdığım Mustafa Erdem isimli şahıs, cep telefonu ile Belediye Başkanı'nın fotoğrafını çekti. Ayrıca yine otoya doğru yönelerek benim ve makam arabasının fotoğrafını çekti. Daha sonra makam otosunun şoför mahalli kısmındaki yan cama eliyle yumruk vurdu. Ancak cam kırılmadı ve araçta herhangi bir hasar meydana gelmedi. Daha sonra araçtan inerek arabaya niye vurduğunu sordum. O da bana 'Üzerime niye araba sürüyorsun?' dedi. Kendisine 'Yolun ortasında çekim yapıyorsun. Ayrıca ben senin üzerine araba sürmedim' dedim. Bir süre tartıştıktan sonra birkaç kişi şahsı alarak olay yerinden uzaklaştırdı."

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir süre önce de işadamı Mustafa Erdem hakkında, aracının ve evinin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş ancak mahkeme işadamı hakkında takipsizlik kararı vermişti.