61SAAT HABER SERVİSİ
Büyük fuar organizasyonlarının tanınan ismi Bilgin Aygün tarafından gerçekleştirilen Trabzon’dan da çok sayıda sanatçının katıldığı Art Ankara 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yüzlerce sanatseverin ve binlerce sanatçının katılımıyla Ankara ATO Congresium’da start aldı. İlk gününde ziyaretçi akınına uğrayan fuara, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen,

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ASO Başkanı Nurettin Özdemir, ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, 30 ülkeden diplomatik temsilciler 30’u çeşitli yabancı ülkelerden olmak üzere 200’ün üzerinde sanatçı fuarda yerini alırken  2500’ü aşkın eser davetlilerden yoğun ilgi gördü.  

Ankaralıların sanata ve sanatçıya aşkın ilgisi nedeniyle her yıl bir önceki yıla oranla katılımcı sayısın arttıran Sanat fuarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgin Aygün, ‘türkiye bin sanat şehri, Türkiye bir sanatçı fabrikası. Her metrekaresinde sanatçı çıkan bir ülke. Hal böyle olunca ülkenin başkenti Ankara’da böyle büyük bir organizasyonun devamını sağlamak bizler için de önemli. 4 yıldır, her geçen bin bir öncekinden daha büyük şevk ve katılımla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın 4.’süde çok güzel bir katılım ile gerçekleşti. 30’u aşkın ülkeden sanatçılar var. Türkiye’den yüzlerce sanatçımız, gerek büyük şehirlerden gerek anadoludan, çok sayıda önemli eser ve sahibi burada. 

Ve tabi ki metrekaresine en çok sanatçı düşen şehrim Trabzon’dan da çok sayıda sanatçımızın burada eserleri yer alıyor. 
Ben katılan herkese burada sanata ve sanatçıya sahip çıkan her insana tek tek teşekkür ediyorum. Sanatsız bir ülke olmaz, sanatsız medeniyet olmaz, sanatsız kalkınma olmaz. Sanatsız bir şey olmaz. İşte buraya katılan sanatçılar, buraya katılan insanlar bu söylemlerin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha her kese gösterdiler. Tekrar hepsine teşekkür ediyor, 15-18 Mart tarihleri arasında açık olacak fuarımıza tüm sanatseverleri davet ediyorum’ ifadelerini kullandı. 
Trabzonlu ünlü Sanatçı Süleyman Saim Tekcan, Tamer Levent gibi ünlülerin yer aldığı fuarda 250 bin dolarlık hurda malzemelerden yapılan at heykeli büyük ilgi gördü. 
Trabzonlu Sanatçılardan Selman Uzun Art’da fuarda yerini alan isimlerden.