Atatürkçü Düşünce Derneği, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın stadyumlarda kutlanması etkinliğinin iptal edilmesine tepki göstermek için Trabzon'da yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, Türk bayrakları ve "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" dövizi açıp, "Atatürk gençliği görev başında", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak Atatürk Alanı'na yürüdü. Grup, 10'uncu Yıl Marşı'nı okuduktan sonra basın açıklaması yaptı.

"DEĞERLERİMİZ YOK EDİLMEK İSTENMEKTEDİR"

Grup adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Ali Umut Topçu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yasaklar altında kutlanılmasının istendiğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

Topçu şöyle konuştu:

"Bu ülke için taş üzerine taş koymaktan aciz olanlar, var olan tüm değerlerimizi de kendi çıkarları uğruna yıpratmak ve yok etmek istemektedir. Muasır olsun olmasın, demokrat olsun olmasın, bütün devletlerin sahip çıktığı kendi ulusal bayramlarına karşı, hükümetin eş başkanlığını yürüttüğü Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyetinin dönüştürülmesi politikalarının bir ayağı olan, ulusal kimliği yok etme çabaları bu günlerde gün yüzüne çıkmıştır. İbret ve esefle öğreniyoruz ki, Danıştay kararına karşın ulusal Bayram kutlamaları için inatla yeni bir yönetmelik çıkaran iktidar, bu günlerde Samsun'dan yola çıkması gereken 'Sevgi Bayrağı' ve 'Anadolu toprağı' da dahil olmak üzere bütün törensel etkinlikleri tırpanlamış, sadece 29 Ekim kutlamaları devlete bırakılmıştır."
Grup açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.