Batum Limanı yanında bulunan parkta, açık havada düzenlenen müzik festivaline Sanatçı Atilla Atasoy’un yanı sıra Arhavi Çkuni Berepe, Laz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği ile Hopa’dan bir grup Batuma gelerek, şarkılar sırasında  alanda horonlarları ile geceye renk kattı.

Festivalde sahne alan sanatçılarda izleyicilerle bütünleşerek coşku içerisinde geçen bir festival olması güne damgasını vurdu. Akşam saatlerinde başlayan festivalde, Türkiye’den gelen sanatçılar Birol Topaloğlu, Bayar Şahin, Erdal Bayrakoğlu gibi Laz ve Gürcü müziği yapan sanatçılar sahne alırken, Gürcistan’dan da Grup Shurimshine, Grup Ardzali, Grup Tutarçela gibi Laz müziği yapan Gruplar sahne aldılar.

Gecede program aralarında Helimişi Hasan’nın gerek müzik, gerekse resim sanatı içindeki yaşamı, hem gürcüce, hem Türkçe açıklamalarla anlatılırken, izleyici alanı içinde Helimişi Hasan’ın Batum Devlet Müzesinde bulunan naif çalışmalarının bir bölümü fotobloglar şekli ile sergilendi.

Batum Laz Festivalinde sahne alan sanatçıların ve grupların Lazca söylediği türkülerle coşku ile devam ederken, Gürcistan’da yaşayan Laz Şair İasha Tandilava’nın okuduğu Lazca şiirler festivale ayrı bir güzellik ve renk kattı. Gece boyunca coşkuyla süren etkinlik katılımcı sanatçı ve grupların toplu olarak sahne alıp Cilvelo Nanayda türküsünün Lazca, Gürcüce ve Türkçe söylenip izleyenlerin horonlarla eşlik etmesiyle festival sona erdi.