Ziyarette sanatın önemine değinen bayan Kızılcık, "Bir toplumda sanat ne kadar yaygın olursa o toplumun güzellikleri o kadar artar. Sanat kültürümüzün yansımasıdır. Sanatçılar köklerinden aldığı birikimleri gelecek kuşaklara aktarma görevi üslenmektedirler. Sanat aynı zamanda kültürümüzün de zenginliğinin ifadesidir" dedi. Sanatı ve sanatçıyı bu yüzden çok önemsediklerinin altını çizen bayan Kızılcık, "Sanatın her dalı toplumları beslemektedir. Sanatın yaygın olduğu yerlerde şiddete ve benzeri olaylara rastlayamazsınız. Bu yüzden sanatı toplumun tüm katmanlarına yaymamız gerekiyor. Mesela gençlerimizin yetişmesinde sanatın rolünü iyi işletmemiz gerekiyor. Çocuklarımızla ilgili mini atölye çalışmaları da yaparak onlarında sanatsal faaliyetlere katılmalarını sağlayabiliriz" diye konuştu.

Femin&Art Kadın Sanatçıları Derneği Başkanı Şükran Üst ise, sanatın her alanında uğraş verdiklerini belirterek, "Aralık ayında derneğimizin genel kurulu var. Bu kuruldan sonra kurulacak olan komisyonlarımız ile çalışmalarımızı daha aktif hale getireceğiz. Güzel işlere imza attığımızı düşünüyoruz. 2007 yılında kurulan derneğimiz çok kısa mesafede büyük yol aldı. Yurt dışında ve yurt içinde olmak üzere 15'i aşkın şubemiz var. 20 ülkeden sanatçıları 10 gün boyunca Trabzon'da ağırladık. Hayatın her alanında sanatım tüm renkleriyle olmaya gayret ediyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı yakından ilgilendiren projelerimiz var. Mesela Cezaevinde kalan kadın ve çocuk mahkumlarımız için de projemiz var. Cezaevlerinin duvarlarına onlarla birlikte resim yapmak istiyoruz. Destek gördüğümüz sürece projelerimizi yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Sema Kızılcık da, Derneğin çalışmalarını taktirle karşıladıklarını belirterek, projelerine ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Ziyaretin ardından Femin&Art Kadın Sanatçıları Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, bayan Kızılcık'a ve Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk'un eşi Arzu Batuk'a ziyaretinden dolayı plaket takdim etti.