Bayburt’ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci’nin 14 Kasım 2014 tarihinde kaldığı aparatta öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi.

78 tanığın Pazartesi, Sali ve Perşembe olmak üzere toplamda 30 saat süren dava sonucunda tutuklu sanık Bayram Çakır’ın tutukluluğuna karar verildi.

Mahkeme heyeti başkanı, sanık Çakır’a, 23 Kasım 2014 tarihinde twitter hesabından yaptığı “anlaşılan bu kadar” ve “bir insana niye böyle oldu diye soru sormadan yargılarsan eğer, kaybedersin hem bugünü hem yarını” şeklindeki paylaşımları hangi sebeple yaptığını sordu.

Sanık Çakır, bu paylaşımın öldürülen Evci ile hiçbir bağlantısı olmadığını, sadece uzun süredir görüşmediği bir kız arkadaşı ile yaptığı mesajlı görüşmesinin ardından paylaşılan yazı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti başkanının, olay gününe ait bazı iş yeri kamera kayıtlarının incelendiğini ve elinde beyaz poşet görüldüğünü söylemesi üzerine sanık Çakır, şunları belirtti:
“14 Kasım 2014’de sabah saatlerinde aparttan çıktım ve okula gittim. Bu sırada elimde herhangi bir şey yoktu. Okuldan 09.15 gibi ayrılarak 09.30 gibi tekrar aparta geldim. Bu sırada da elimde sadece okuldan aldığım kahve vardı. 11.20’de aparttan elimde valizimle çıkarak akrabalarımın iş yerinin bulunduğu AVM’ye gittim. Burada bir önceki gün bıraktığım ilaçlar vardı, onları aldım. Elimdeki beyaz poşet bu ilaçların poşeti.”

Duruşmada, apart yetkilileri, apartta ikamet eden ya da Evci ile irtibatı olan 32 kişi tanık sıfatıyla dinlendi.

Mahkeme heyeti, sanık Çakır’ın tutukluluğunun devamına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve diğer tanıkların ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.