Çataltepe Şehitlerini Anma Törenine katılan Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mehter Takımı’nın konseri sırasında bayılan 9 yaşındaki Halil Can isimli çocuğa ilk müdahaleyi yaptı.

17 Temmuz 1916’da Rus işgali sırasında Çataltepe mevkiinde şehit düşen Mehmetçiklerin anılması törenleri Çataltepe’de yapıldı. Törene Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Maçka Kaymakamı Umut Cavuldak, belediye başkanları, muhtarlar ve birim amirleri katıldı.



Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Bugün biz buradaysak ve özgürce yaşıyorsak bu şehitlerimizin vermiş olduğu kahramanlık mücadelesi ile gerçekleşmiştir. Trabzon büyükşehir olduğunda bu şehitliğimizin çevresini layıkıyla düzenleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Belediye Mehter Takımı’nca bir konser verildi. Konser verildiği sırada Yomra Çamlıyurt köyünden 9 yaşındaki Halil Can yere yığıldı. Çocuğun yere yığıldığını gören ve aynı zamanda doktor olan Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, hemen çocuğun yanına gelerek ilk müdahaleyi yaptı. Müdahalenin ardından kendine gelen Halil Can’ın nabzını ölçen Gümrükçüoğlu, Trabzon Numune ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün’ü telefonla arayarak 9 yaşındaki çocuğun hastaneye sevkini sağladı. Hastanede bir süre tedavi olan Halil Can daha sonra taburcu edildi.