Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un Of ilçesindekiKaradeniz Teknik Üniversitesi OfTeknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü ziyaret ederek öğrencilere deneyimlerinianlattı. Türkiye'de 85 bine yakın inşaat mühendisi olduğuna işaret eden Bayraktar, "Mesleğinde kendisini yetiştirmiş olan kesinlikle işsiz kalmaz. Bilgiyi ve eğitimi, demlendire demlendire almamız lazım. Aranılır ve güvenilir insan olma son derece önemlidir. Dünya artık gelişiyor. Ülke gelişiyor, yenileniyor ve çokça inşaat mühendisine ihtiyaçduyulacak" dedi. 

ZEKİ DEĞİLİM, AMA ÇOK AZİMLİYİM 

Mühendisliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Bayraktar, "Ekmek şimdi aslanın bağırsaklarında. Sanayi toplumu olduk. 135 milyar Dolar ihracatımız var. Bunun yüzde 90'a yakını sanayi ürünü. Ama sanayi toplumu olmak artık yetmiyor. Başkaları daha iyilerini yapıyor. Artık teknoloji toplumunuyakalamak lazım. Mesleğinizi ve uygulamayı çok iyi öğrenin. Ben zeki değilim ama cesurum, cesaretliyim, azimliyim" diye konuştu. 

Bakan Bayraktar daha sonra Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eski Of Medreseleri' adlı belgesel filmin galasına katıldı. Galada kısa bir konuşma yapan Bayraktar, tarihinunutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Böyle bir belgeseli bize sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tarihimizin böyle gösterilerle unutulmaması bizleri son derece mutlu etmiştir. İlim deyince bizkonuşamayız. İlim islamın eseridir, ilahiyatın eseridir. Bizim o günkü medreseler Üniversite öğretimininverildiği yerlerdi. Öyle bir hale geldik ki ilim dinsiz kaldı, din ilimsiz kaldı. Hakikaten dinsiz ilim menzile varmaz ve maksadına ulaşamaz. Bu nedenle bu ilim yuvalarının tekrar hatırlatılması konusunda gayret gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Bakan Bayraktar konuşmaların ardından filmde emeği geçen isimlere plaket verdi.