61SAAT HABER SERVİSİ -  Bayram tatili boyuncu Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağış beklenmezken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiği ifade edildi. 

Meteorolojinin yaptığı değerlendirmede: 
“Rüzgarın genellikle hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Kurban Bayramı tatili boyunca ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bayram tatili boyunca en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 30-33, Ankara’da 30-32, İzmir’de 33-35, Bursa ve Antalya’da 32-34, Adana’da 34-36, Samsun’da 29-31, Trabzon’da 27-29, Erzurum’da 26-28, Diyarbakır’da 38-41 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor” ifadeleri kullanıldı. 

Trabzon’da açıklanan 5 günlük verilere göre Pazartesi’den itibaren Perşembe’ye kadar gök gürültülü yağmur beklendiği kaydedildi. 
İlçeler açısından bakıldığında ise sadece Araklı İlçesinde havanun bulutlu olacağı tahmin edilirken geri kalan ilçelerin hepsinde Perşembe’ye kadar yağmur beklendiği ifade edildi.