TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokolle 81 ilde uygulanmaya başlanan UMEM Beceri 10 projesi, birinci yılını başarıyla tamamladığını belirten TOBB Yönetim Kurulu Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, “Projenin ilk yılında işgücü piyasası analizleriyle sanayicilerin ihtiyaçları tek tek tespit edilmiş, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak sanayi alanında toplam 2 bin 422 kurs açılmıştır. Bu kurslardan 21 bin kişi başarıyla mezun olmuş, başarılı kursiyerlerin yaklaşık 17 bini iş sahibi olmuştur. Kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin en güzel örneği olan bu proje ile sanayi alanında güzel bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

Birliğin yoğun girişimleri sonucunda projenin hizmet ve tarım sektörlerine de genişletilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu; “Bundan sonraki süreçte hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleriniz de artık bu projeden faydalanabilecek. Önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer ile birlikte yapacağımız basın toplantısında projenin hizmet ve tarım sektörlerine de genişletileceğini kamuoyuyla paylaşacağız. Bu kapsamın genişlemesiyle ve sizlerin desteğiyle inanıyorum ki UMEM Beceri 10 projesi daha da önemli işlere imza atacak” diye konuştu.

Projeye verilen desteklere teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “İşverenlerimiz ve işsizlerimiz için bir umut projesi olan UMEM Beceri 10 projesine bugüne kadar sağladığınız ve bundan sonra sağlayacağınız katkılar için teşekkür eder. Önümüzdeki dönemde bu proje ile ilgilenecek olan profesyonel kadronuzu sürekli olarak motive etmenizi hususunu önemle rica ederim” şeklinde konuştu.

Trabzon’da 184 kursiyerden 159’u iş sahibi oldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında Trabzon’da tamamlanan kurs sayısının 25, devam eden kurs sayısının da 2 olduğunu belirterek açılan bu kurslarda 184 kursiyerin başarılı olduğunu, bunlardan 159 kişinin de işe yerleştirildiğini söyledi.

Proje kapsamında birlikte çalışılan firma sayısının da 52 olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu; ‘Kursları başarıyla bitiren gençlerin işe yerleşme oranları oldukça yüksektir. O nedenle işsiz gençlerimizden bu kurslara katılmalarını istiyoruz. Kursları takip edebilmek için İŞKUR’a kaydolmaları yeterlidir. Ayrıca www.beceri10.org.tr adresine kayıt yaptırıldığında Trabzon’da açılacak kurslar e-posta veya SMS olarak kendilerine gönderilmektedir. Bu bilgilendirme sistemi nitelikli eleman isteyen firmalarımıza da aynı şekilde hizmet vermektedir’ diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Odamız tarafından birlikte yürütülen projeden yararlanmak isteyen firma ve işsizlerin TTSO Genel Sekreter Yardımcısı Miraç Dural’a başvurabileceği kaydedildi.