Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, geçtiğimiz hafta Bedesten Çarşısı'nda çıkan yangında işyerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Çok sayıda işyerinin zarar gördüğünü Bedesten çarşısında esnafını dinleyen Bakan Yardımcısı Balta “Trabzon'umuzun en önemli tarihi yerlerinden olan “Bu çarşıda çıkan yangın hepimizi üzmüştür. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının olmayışıdır. Çarşı esnafımızın uğradığı zararın karşılanması, mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli girişimler yapılmıştır. Bizde Anakaradan buraya gelirken Afet İşleri Genel Müdürü ile bizzat görüştüm.

Gerekli yardımları yapacaklarını ifade ettiler. Vakıflar Bölge Müdürlüğü gerekli onarım ve tadilata biran önce başlanacaktır. Gerekli adımlar atılmıştır. İyi günlerinizde olduğu gibi bu kötü günlerinizde de siz esnafımızın yanında olduğumuzu bilmenizi isterim” diye konuştu. 

“ESNAFLAR BAKAN YARDIMCISI BALTA’YA TEŞEKKÜR ETTİLER”

Yangın sonucu işyerlerinde meydana gelen maddi zararlar hakkın da Bakan yardımcısı Balta’ya bilgi veren Bedesten Çarşısı esnafları “Bakan yardımcımızın bizleri ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk. Sağ olsunlar mağduriyetimizin giderilmesi adına gerekli girişimlerde bulunduklarını bize söylediler” diye konuştular.