Samsun’un ilk ve tek vakıf üniversitesi olma unvanını taşıyan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, üniversitedeki eğitimler ve hedefleri hakkında yaptığı açıklamada dört fakülte ve yedi bölümle 330 öğrenciye eğitim ve öğretim verdiklerini söyledi. Önümüzdeki eğitim yılında açılacak bölümlerden bahseden Rektör Prof. Dr. Bekdemir, “Canik Başarı Üniversitesi’nde 4 adet fakülte bulunuyor. Bunlar Mimarlık ve Mühendislik, Eğitim, Fen-Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’dir. Bu fakültelerde şu anda 7 bölümle eğitim ve öğretim veriyoruz. Bölümlerimiz ise işletme, uluslararası ticaret ve işletmecilik, mimarlık ve inşaat mühendisliği, PDR, Türkçe öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerimiz var. Önümüzdeki yıl içinde açılacak bölümler için çalışıyoruz. Bunlar ise Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji ve İç Mimarlık bölümleri açmayı istiyoruz. Açacağımız bölümlerle ise hedeflediğimiz öğrenci sayımız yaklaşık 800’e çıkacaktır” diye konuştu.

Canik Başarı Üniversitesi’nde ayrıca Kanadalı, Amerikalı ve İngiliz eğitmenlerin de olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Bekdemir, “Hocalarımızı, öğrencilerimiz de çok seviyor. Yabancı dili o dilden birisiyle öğrenmek daha başka bir durum. Bu konuda deneyimli kadrolarımız var” şeklinde konuştu.

Vakıf üniversitelerinin kolay kurulmadığını ve 5 profesör ile üniversite hayatına başlayan nadir üniversitelerden birisinin de Canik Başarı Üniversitesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yunus Bekdemir, “Toplamda 5 profesör,1 doçent, 20 yardımcı doçent, 3 asistan ve 15 de okutmanla görev yapıyoruz. Çok etkin olan kadromuz bizi başarılı kılıyor. Akademik kadromuz çok iyi. Bunlar arasında ayrıca moleküler biyolojide ve mimarlık bölümlerimizde de yabancı hocalarımız var. Üniversitedeki hocalarımızın yüzde 70’i doktoralarını yurt dışarında tamamlamıştır. Yurt dışında gördüğü mesleki ve kültür birikimlerini burada öğrencilere akıtacaklar” açıklamasında bulundu.

Yüksek lisans programlar için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Bekdemir, özellikle işletmede, hastane işletmeciliği, eğitim bilimlerinde tezsiz yüksek lisans programları için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Bekdemir şöyle devam etti: “En son eylül ayında MBA programı açacağız. Bu çalışmalarımız akademik tarafıyla işi görmek isteyen insanlarımıza fırsat sunuyor. Bütün bunlar gelişmeye neden olacaktır. Bu bağlamda yüksek lisans ve yetişkinlerin eğitimi noktasında da Canik Başarı Üniversitesi çok iyi işler yapacaktır.”
Bazı vakıf üniversitelerinin mahalle arasında olduğunu söyleyen Rektör Bekdemir, Canik Başarı Üniversitesi için büyük bir proje oluşturduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Bekdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Samsun’a çok uzak değiliz. Sadece Cumhuriyet Meydan’ına 11 kilometre uzaktayız. Atakum ilçemizden öğrencilerimiz servislerimizle 25 dakikada geliyorlar. Üniversitemize ulaşım sıkıntımız yok. Bazen görüyoruz bazı insanlar mahalle arasında bir apartmanda vakıf üniversitesi kuruyor. 137 dönüm içerisinde, 75 bin metrekare kapalı alnı olan bir yer oluşturduk. Kısacası nitelikli eğitim kurumlarından birisi Samsun’a inşa olmuş oldu. Canik Başarı Üniversitesi olarak başarılarımıza başarı katacağımızı düşünüyorum.