Sınır güvenliğini korumak ve komşu ülke Suriye’nin toprak bütünlüğüne müdahale eden terör gruplarını püskürtmek, yıldırmak veya ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonun amacına ulaştığını belirten Başkan Aktürk, ‘Bakın bir ve beraber olunduğu sürece bu milletin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini dün bir kez daha tüm dünya görmüştür. 
Hür türlü zaman ve koşulda şanlı  Ordumuzun ve Mehmetçiklerimizin gerçekleştirdiği operasyonları, ülkemizin dik duruşu ve milletimizin tam desteğiyle isteğimizi alarak tamamlayacağımız bir kez daha gözler önüne serilmiştir. 

Dün nasıl ki Kurtuluş savaşında bu millet Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir olup, al bayrağımız altında Türkiye Cumhuriyeti topraklarını can siper hane korumuş ve bize bu vatanı emanet etmişlerse, bugünde 7 düvel karşımızda olmasına rağmen Türk Milletinin asil ve onurlu duruşu bir kez daha dünyayı dize getirmiştir. 

Şanlı ordumuzun kahraman mehmetçiklerine bir kez daha sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve vererek, Şahadet şerbetini içip şehitlik mertebesine ulaşan mehmetçiklerimize ve operasyon esnasında gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. 

Tüm dünya şunu bilmeli ki, Türkiye Cumhuriyeti tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak için kimseden korkmadan, kimsenin boyunduruğu altına girmeden güçlü ordusu, güçlü yönetimi ve vatanperver milleti ile yapılan her tehdide gereken cevabı her ortamda, her şartta vermesini bilir. 
Yeter ki biz bir olalım, birlik olalım, kendi içimizde birlik olduğumuzda bizi kimsenin yenemeyeceğini tüm dünya anlamıştır. 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak dün nasıl Zeytindalı ve Fırat kalkanı operasyonlarında şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin yanında dimdik durduysak Barış Pınarı harekatında da aynı güç ve desteği verdik, yarın da vermeye hazırız.  
Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için her zaman canımızın, kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Barış Pınarı harekatı Türkiye’nin kazandığı önemli bir zaferdir ve bunu tüm dünya kabul etmiştir. 
Buradan tüm muhtarlarımız adına tüm dünyaya sesleniyorum, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşacaktır ve bunun karşısında durmak isteyenler her zaman olduğu yine yenilgiyle karşılaşacaklarını asla ama asla unutmamalıdırlar. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutlar selam ve sevgilerimi sunarım. ” diye konuştu.