Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun şehir için bir şans olduğunu belirten Başkan Tarım, AK Partili milletvekillerinin parti ayırt etmeksizin ittifak için çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Tarım’ın satır başlıkları şu şekilde:
 
MHP İYİ BİR KONUMDADIR
Trabzon’da MHP’nin iyi bir konumda olduğunu belirten Başkan Tarım, “Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon teşkilatı olarak yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon’da şu an iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz. Bunları bizim kendimiz söylememiz, kendimizi öne çıkarmamız reklam gibi görünebilir. Fakat bunların dışardan daha iyi göründüğünü düşünüyoruz.

GENEL BAŞKANIMIZ, BİZİM İL BİNAMIZDA TARTIŞILAMAZ
Tabiki MHP’de geçmişten gelen sorunlar birikimi vardı. Teşkilatın kendi içinde gruplaşmalar, başka düşüncede bireyler vardı…  Biz bunların hepsini lağvettik. MHP’de ilk başkan olduğum gün, yani bize görev verildiği anda ilk yaptığımız olay, MHP’yi kendi içinde dahi tartışılamaz duruma getirdik. Genel Başkanımız ve partimiz bizim il binamız içinde kesinlikle tartışılamaz.
Ben siyasete girdiğim zaman, yönetici olduğumda yaşım 32’ydi. Siyasete rahmetli Alparslan Türkeş ile başladım. Arkasından Genel Başkanımla kendimi buldum. Genel Başkanımın bugüne kadar bizi yanılttığı bir tek olay görmedim…” ifadelerini kullandı.

KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR
MHP Liderini sorgulamanın kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Başkan Tarım, “Genel Başkanımızın söylediği bir olayın, bazen 1 gün sonra, bazen 1 hafta, en geç 2 ay sonra ne kadar doğru olduğunu gören bir kişiyim. Partimiz hata yaptığı zaman “Türkiye’ye geçmiş olsun” diyeceğimiz bir boyutta olduğumuzdan dolayı MHP’nin hiç bir partiye benzemediğini söyleyebiliriz. Bu açıdan baktığımızda MHP liderini sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir” diye konuştu.

BİZ AK PARTİ’NİN PEŞİNE GİTMEDİK, ONLAR BİZİM OLDUĞUMUZ YERE GELDİ
AK Parti ile birliktelikleri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Tarım, “2012 yılına kadar dövüşmüş olduğumuz AK Parti’yi şu anda desteklememizi iyi değerlendirmek gerekir. MHP, AK Parti’nin peşine gitmemiştir. AK Parti, doğru politikalara dönmüş, milli politikalarına dönmüştür. AK Parti, MHP’nin istediği ve bu ülke için zaruri olan politikalara tamamen katılmıştır, dönmüştür, uygulamaktadır. Onun için biz AK Parti’nin peşine gitmedik, AK Parti bizim olduğumuz yere geldi diyebiliriz” vurgusunu yaptı.

CHP, YARIN MİLLİ POLİTİKALARI, MENFAATLERİ UYGULARSA, MHP YANLARINDA OLUR…
Kentte yaşayan ve diğer partiye sempati duyanların çok değerli kişiler olduğunu ifade eden Başkan Tarım, muhalefetle ilgili “Bugün baktığımızda CHP kıskaca alınmış, sıkıştırılmış bir partidir. Şehrimizin sokaklarında gördüğüm her CHP’li ile çok güzel anlaşacak durumum, pozisyonum vardır. Onların hiç birinin benden daha az vatansever olmadığını biliyorum. İYİ Parti, Saadet Partili ve diğer partili arkadaşlarımız da aynıdır. Hiçbiri bizden daha az vatansever değildir. Ama partilerinin üst yönetimlerinde sıkıntılar var.
Bu üstlerdeki sıkıntıları yarın aştılar ve iktidar oldular, bugün ki söylemlerinin dışına çıktılar diyelim… Bugün AK Parti hangi milli politikaları uyguluyorsa, onları da uyguladıklarını düşünelim.  MHP bugün nerede duruyorsa, o gün de aynı yerde durur. MHP o gün de onlar güzel yönetiyorsa onların da yanında yer alır…

“KILIÇDAROĞLU’NUN BİR HAİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Özellikle MHP’ye ve liderine saldıran şahısların kişilerin, üslubu kendi kontrollerinde değildir. Aldıkları icazeti, kendilerine verilen görevi istemeyerek de olsa yerine getirebilmek için bunu yapmaktadırlar. Çaresizlikten, itibarsızlaştırmaktan başka çıkar yolları yoktur.
Mesela, 2 gün önce Kemal Kılıçdaroğlu bir şey söyledi.
Herkes onu okumaya çalışıyor, programlarda onu tartışıyorlar.
“Başka çarem yok” diyerek ne söylemek istedi. Ben vatan gözüyle baktığım için, devletimi koruma amaçlı bir işin içinde olduğumdan dolayı bu işleri çözmekle görevlendirdim kendimi. Genel Başkanımın satır aralarını okumakla ömrüm geçti. Orada da satır arası okumaya çalışıyorum. Benim liderim değil ama, neden bunu söyledi? Açık konuşmak gerekirse ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir hain olacağını düşünmüyorum. CHP Bu ülkeye ihanet edemez. Ama CHP’ye ihanet edenler var. CHP’nin bu ülkeye ihanet etmesi mümkün değil diye düşünüyorum.
CHP’ye ihanet ederlerken; hatırlanacağı üzere CHP’nin lider değişikliği oldu. O süreci çok iyi takip ettiğimiz zaman, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o koltuğa nasıl oturtulduğu ortada.
Onu mecbur bırakan bir güç var. O gücün adını koymak istemiyorum. O güce Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir biat borcu var…
“Bu ülkeyi sen seçime götür. Bu ülkenin Tayyip Erdoğan’dan kurtulması lazım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulması lazım” diyorlar Kılıçdaroğlu’na…Kendileri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sona ermeyeceğini bildikleri halde, gelseler bile o sistemden vazgeçmeyeceklerine inandığım halde böyle mücadeleye girdiler.” ifadelerini kullandı.

“MHP ANKETLERDE, ÇIKAN SONUCUN YARISI GÖSTERİLİR”
Başkan Tarım anketlerin doğru verileri vermediğini belirterek, “Ben anketlere oldum olası inanmam. Sadece inandığım bir şey vardır: MHP her zaman, anketlerde yapılmış olan, çıkan sonucun yarısı gösterilir.
Eğer MHP 9 gösteriliyorsa, o yüzde 18’dir. 11 gösteriliyorsa 22’dir. Biz ona inanırız, tarihte bunu yaşadık, gördük biliyoruz. MHP’ye karşı böyle algı operasyonu olmuştur” dedi.

FETÖ GİTTİ LİYAKAT GELDİ
“İçinize sinmeyen olaylar oldu mu?” sorusunu cevaplayan Başkan Tarım, “İçimize sinmeyen olaylar olsa dahi, biz geçmişte çok kötü olaylar gördüğümüzden dolayı bugün gördüklerimizi beğeniyoruz. Neden? 32 seneden beri bu partide görev yaparken çok gittik Ankara’lara… Bürokratları, genel müdürleri, milletvekilleri çok ziyaret ettik.
Biz gittiğimizde masada oturan kişilerin yüzde 90’ı FETÖ’cüydü. Zaman Gazetesi masanın üzerinde duruyordu. Şu anda o olgu bitmiştir. Çoğu yerde liyakatli insanlar yer almıştır. Zaten bugün devlet iyi gidiyorsa, iyi yönetiliyorsa sebebi budur? Bu lafımızın şunu söyleyebilir, ne iyi gidiyor, esnaf kötü durumda, ekonomi bozuk… Ama hiç alakası yoktur. Dünyada kriz var. Pandemiden dolayı her yerde sorun var. Türkiye bu süreci çoğuna rağmen yumuşak geçmiştir. Türkiye’de özel bir kriz yoktur, yönetimden kaynaklanan özel kriz yoktur…” dedi.

BAKAN SOYLU’YA DESTEK
Başkan Tarım, Bakan Soylu’nun çok büyük bir görev üstlendiğini belirterek, “PKK’nın üzerine tamamen gidilmiştir. Soylu bakanımız işini çok güzel yapmaktadır. Başına gelenlerin de sebepleri zaten o meselelerdir. İşini doğru yapmasındandır. PKK’nın başındaki insanları, 3 günde bir 4 günde bir kırmızı bültenle aranan teröristleri yok edersen dünyanın üzerine geleceği belli… Biz bunları biliyoruz” diye konuştu.

MHP’NİN TRABZON’DAKİ BELEDİYELERİ…
MHP’nin Trabzon’da seçim kazanan belediyeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarım, “Ben onlarla (Şalpazarı ve Çarşıbaşı Belediye Başkanlarını kast ediyor) beraber il başkanı pozisyonunun da değilim. Ağabey - kardeş pozisyonundayım. İkisi de mükemmel çalışıyor, ikisi de çok takdir ettiğim belediye başkanı…
Sayın Refik Kurukız’ın zaten 3. dönemi. Şalpazarı’na da almadığı hizmet kalmadı. Çarşıbaşı ilçemizde de Mümin Nuhoğlu kardeşimiz var. Ben onla da gurur duyuyorum. Bizim tercihimizle beraber belediye başkanı yapıldı. Ama Mümin başkanımız tuttuğunu koparan, istediğinin peşinde koşan o da ağabeyi olan Refik başkan gibi oraya ne yaptıysa, aynı şeyleri yapmakla mükellef oldu ve bunu başardı.
Bu başarıların yanı sıra şehrimizde Cumhur İttifakı ruhunu yaşatmamıza sebep olanlar da var. MHP’nin milletvekili yoksa bile ittifak olduğumuz AK Parti’nin milletvekilleri, bakanları var…
Ben açık söyleyeyim, hayatımda kimseye yağ çekmem. Ben gördüğümü söylüyorum. AK Parti’nin milletvekilleri, kesinlikle hiç bir ayrım yapmadan kendi belediyelerine yaptıklarından fazlasını, bizim belediyelerimize de yapmışlardır…” ifadelerini kullandı.

MURAT ZORLUOĞLU, TRABZON İÇİN BİR ŞANS
Kentteki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarım, “Boztepe’den başlarsak bölgeye mecburiyetten yapılmış bir yol var. Ama aynı zamanda orayı yeşillendiriyoruz. O bölgede ağaçlar yeniden yeşillendiğinde o yol görünmeyecek. Demek ki çözümü varmış. Biraz bu yönüyle bakmak gerekiyor. Büyütülecek kadar sorun olmadığını düşünüyorum.
Ama mesela otogarın yeni bir yere alımı söz konusu. Bu da çok tartışıldı, söyleyenler oldu. Bilimsel çalışıp gerçekten onun olmayacağı yönünde doneler ortaya koyup da Murat Zorluoğlu’na gidip, “Murat bey sen bunu yapıyorsun ama bu değil, şu daha iyi” dedikleri bir proje yok. Sadece eleştiri…

BİR DAHAKİ SEÇİMLERE DÜŞÜNSE EN SON YAPACAĞI HAMLE
Şu anda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu kentimiz için bir şans. Siz buraya gelirken ayaklarınız çamur olmuştur. Ama bu bir defa olacak. 3 ay 5 ay olacak. Trabzon’un 50 yıllık yer altı şebekeleri değişiyor. İnsanlar kanser oldu. Normalde bir belediye başkanı eğer kendini düşünse, sadece siyasi geleceğini düşünse, sadece bir daha ki seçimleri düşünse bana göre en son yapacağı hamleler bunlardır.
Altyapı çalışmaları görünmeyen şeylerdir. Sayın Murat Zorluoğlu Trabzon’a doğru olan işleri yapma mecburiyetinde hissetti kendini yapıyor, Allah razı olsun.

TRABZON’DA TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL SAHİLİ
Baktığımız zaman sahil kesimimizde Gülcemal Projesi var. Çok hoşuma giden bir proje. Buradan Samsun’a gittiğimde en kötü sahil Trabzon’un diyorum. Bugün ilçe sahilleri bile Trabzon sahilinden güzel. Ordu, Ünye buralar bizden çok güzel. Gülcemal eğer hayata geçerse, Trabzon sahili bırakın Karadeniz’i Türkiye’nin en güzel sahili olacaktır.

KARAKULLUKÇU’NUN UNUTULMAZ CÜMLESİ…
Trabzon’da yıllar önce belediye başkanı geldi geçti. Karakullukçu… Orhan Karakullukçu’dan duyduğum bu cümleler benim kafama yerleşti: “Trabzon ile uğraşmayacaksınız, Trabzon’u kendi haline bıracaksınız. Trabzon’u nostaljik bir şehir olarak bırakacaksınız. Sanatsal evleri, eski mimarileri ortaya çıkarıp şehri içeri taşıyacaksınız, güneye taşıyacaksınız. Güney Çevre Yolunu yapacaksınız. Stat oraya gider, hastane oraya gider… Sırası gelecek bankalar oraya gidecek…” Bu kaçtı. Bunu kaçıran Sayın Murat Zorluoğlu değil. Ben 40 sene öncesinden bahsediyorum. Bundan sonra kaçmadı denilip yapılırsa, yine bizim karımızadır. Çocuklarımızın, torunlarımızın karınadır….

MARAŞ CADDESİNİN TRAFİĞE KAPANMASI
Çaresi bulunup dolmuşlar, meydan veya başka bir bölgede depolanırsa, Maraş Caddesi trafiğe kapatılabilir. Orada esnafın da sorunları var. Mal indirecek, mal alacak. Bunlara da çare bulunursa olabilir. Ama sonunda benim özlemim de şudur; O sokak, o cadde nostaljik havaya bürünebilir. Belediye kaldırımları esnafa kiralasın. Gördüğüm şehirlerde yerlerde hoşuma gidiyor. Lokantalar, restoranlar masalarını genişletmeli, sokak ışıklandırmalı… Bu da Trabzon’a değişik bir hava katar. Böyle olduğunda hiç bir bankayı da orada bulamazsınız. Bankaların yerlerinde restoranlar olur, farklı şeyler olur. Trabzon değişik bir havaya da kavuşabilir” diye konuştu.

ŞEHRİN YÖNETİMİNDEN MEMNUN MU?
Kentin yönetim kadrosunun uyum içinde olduğunun altını çizen Başkan Tarım, “Şehrin yönetimi dediğinizde Vali bey gelir. Vali beyi biz seviyoruz beğeniyoruz. Şerhin hoşuna gitmeyecek hiç bir tavrını görmedik. Yine Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’in çalışmalarını takip ediyoruz, sevilen çalışkan bir isim. Trabzon onu kabullenmiş durumda. Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Alper bey de mükemmel bir şekilde işini yapıyor. Kentte yönetim anlamında güzel bir uyum var diyebiliriz” dedi.

“1. SIRA İÇİN DEĞİL DE BELKİ 3. SIRA İÇİN DE DÖVÜŞECEKLER”
Tarım; “Benim Trabzon’da, MHP’yi en yükseklere taşımak gibi derdim var. Siyasette gerçekten içinde olmaktan fazla zevk almayan birisiyim. Fakat amacım MHP’yi yükseltmek. Trabzon’da genelde hangi parti olursa olsun, sıralama olduğunda insanlar birbirlerini kırarlar, birbirleri ile yarışa girerler. MHP’de kapasitemiz belli olduğundan dolayı 1. sırayı insanlar paylaşmak için büyük mücadele verirler. Ama ben öyle diyorum ki; 2023’e kadar arkadaşlarımla, İlçe Başkanlıklarımla MHP’yi öyle yükseklere taşıyacağız ki 1. sıra için değil de belki 3. sıra için de dövüşecekler.”

“HEDEFİMDE KESİNLİKLE MİLLETVEKİLLİĞİ YOK”
Hedefi konusunda açıklama yapan Başkan Tarım, “Benim hedefimde kesinlikle vekillik yok. Allah bana böyle bir görev nasip etmesin. Hasta olduğum bir şey vardır hayat tarzımda. Karşılıksız sevmek diye bir anlayışım vardır. Ben MHP’yi karşılıksız seviyorum. MHP’de milletvekilliği gibi adaylık söz konusu olduğu zaman, benim bugüne kadar yaptıklarımın boş olduğunu düşünürüm. Benim yapım, anlayışım bu…
Bunu her yerde söylerim, yine gururla söyleyeceğim.  ‘Ben bu bölgenin Ermeni ayaklanmalarını, Rus savaşlarını bastıran Bekir Sıtkı Tarım ismini taşıyan dedenin torunuyum. Kore harbine de gönüllü gitmiş olan Asteğmen Aydın Tarım’ın oğluyum…’ Benim burada duruşum, bir savaşın devamıdır. MHP’de görev yapmak, siyasi partide görev yapmak anlayışında değildir” ifadelerini kullandı.