Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ile YıldızlıGüven Hastanesi patronu Hasan Güven arasındaki alacak-verecek kavgası kamuoyunda yankı uyandırdı

NELER YAŞANMIŞTI?

Gümrükçüoğlu, YıldızlıGüven Hastanesi’nden 2 milyon TL’lik hisse aldığını, sonra hisselerini sattığını, 700’er bin liralık 4 senet aldığını ve son senedin ödenmediğini belirtirken, işadamı Güven, “Resmi bir ortaklığımız” diyerek başkandan borç para aldığını vurgulamıştı.

GAZETE TOPLADILAR

Kuzey Ekspres’in manşetten duyurduğu olay dün kamuoyunda adeta bomba etkisi yarattı. Sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ekspres ve konuya ilişkin bir habere yer veren Karadeniz bayilerden toplatıldı, CHP ve MHP il başkanları bunun üzerine açıklamalarda bulundu.

CHP-MHP AÇIKLAMASI

CHP İl Başkanı Karan, “Gerçek ortaya çıkana kadar suçsuz olduğuna inanıyoruz. Ama değilse mide bulandırıcı bir durum” derken, MHP İl Başkanı Demeli ise, “Başkan hizmetleri ile anılmalı, parayla, arsalarla, hastane ortaklığıyla değil” ifadelerini kullandı

CHP İl Başkanı Yavuz Karan:
Umarız ‘montaj’ demez!

“Başkan şu anda büyük zan altında. Hiç beklemeden kamuoyunu rahatlatacak açıklamayı yapmalıdır. Geciktikçe inandırıcılığı kalmaz. Umarız ‘montaj’ demez. Eğer suçu yoksa gazeteleri niye toplattı. Ayrıca 2 yıl önce o hastane önüne yasal olmayan şekilde asfalt dökerken suçüstü yakalamıştık. Şimdi bu olay çıktı, soru işaretleri ile dolu bir durum.”

MİDE BULANDIRICI!

“Bir başkan böyle olaylarla gündeme gelmemeli. Gerçek ortaya çıkana kadar suçsuz olduğuna inanıyoruz. Ama değilse mide bulandırıcı bir durum. Doğruysa, bu paraları seçim çalışmalarında mı kullanmıştır? Medeni ülkelerde bu duruma düşen kişi, aklanana kadar görevini bırakır. Biz hiç değilse açıklama yapıp kamuoyunu tatmin etmesini bekliyoruz.”

MHP İl Başkanı Muammer Demeli:
Doğruysa yüzkarası bir durum


“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hizmetleri ile anılmalı, parayla, arsalarla, hastane ortaklığıyla değil. Bu durum Trabzon’da yaşayan herkesi üzüyor. Başkanın, Fatih mahallesini Tanjant’a bağlayan yolun dışında, kendi projesi-kendi bütçesi olan bir tane hizmeti yoksa, TOKİ, Karayolları, DSİ’nin yatırımlarıyla avunuyorsa, bu işte yanlışlık vardır.”

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

“Senet olayıyla ilgili suçlamıyoruz, sadece açıklama bekliyoruz. Doğruysa yüz karasıdır. Bu hastane işini çıkıp açıklamalı, aklanmalı. Bunun yanında, 10 milyon lira diye açıkladığı mal varlığı içinde; bu 2 milyon lira var mıdır, Yomra’daki arsa veya bunun gibi başka hisse senetleri de var mıdır? Daha doğrusu gerçek mal varlığını kamuoyuyla paylaşmalıdır.”

(kuzey ekspres)