61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Ortahisar İlçe Belediyesi, Nisan ayı olağan toplantılarına başladı. Toplantıda gündem dışı olarak söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, ayın ilk toplantısının İstiklal Marşıyla açılmasını önerdi. Bu sırada söz alan Nusret Onur ise, daha önce de meclisin ayın ilk günü İstiklal Marşı ile açıldığını ancak bunu 11 yıldır yapmadıklarını kaydetti.

Bu öneriye olumlu yaklaşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Araştıralım bir bakalım" dedi.

Çakıroğlu, "Bu günlerde bu tip şeylere ihtiyacımız var. Ulusal birlik adına çok fazla müştereğimiz kalmadı. Sonuç itibariyle İstiklal Marşının unutturulmaması böyle meclislerin, önemli devlet kurumlarının, kamu kurumlarının bunu yapması gerektiğine inanıyoruz. Tabu değil ama İstiklal Marşı ulusal marş. Bu tip yerlerde okunur, yoksa olur olmadık yerlerde kullanılmaz. Bu tip yerlerde seslendirilir. Bir ülkenin milli marşıdır.

Milli marş hiç bir şeyle karşılaştırılmaz. Ortahisar Belediyesi büyük bir belediye. Küçük bir belediye değil. Sonuç itibariyle günümüzde mili birliği en fazla diri tutulması gereken günlerde hatırlanması bence önemli. Bende onun için bu teklifi verdik" dedi.