Bu kapsamda düzenlenen toplantıya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Emniyet Müdürü Sedat Tüfekçi, Ak Pati İlçe Başkanı Emre Akgün, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kredi Kefalet Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Oto Galericileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Necati İsak, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotoman, Erbaşaranlar Şirketler Grubu Başkanı Yaşar Erbaşaran, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Erbaşaran, Kızılay Müdüresi Doktor Hatice Tok ve bir çok iş adamı katıldı.

“KAN BAĞIŞI ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR.”

Kan bağışının acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Kızılay’ımız bizim güzide kuruluşlarımızdan bir tanesi ve bu manada Türkiye’de çok güzel hizmetler sunuyor. Dünyada ve ülkemizde birçok mazlum ve hasta insana el uzatan Türk Kızılayı’na destek olmak amacıyla toplandık. Kan organ nakli gibidir. Ancak gönüllülük ister. Toplumumuzda kan bağışı teşvik edilmesi gereken bir husustur. Kan bağışını yeni nesillere, gençlerimize ve halkımıza aşılamak gerekiyor. 18-65 yaş arasındaki her vatandaşımız kan bağışında bulunabilir. 6-7-8 Mart tarihlerinde Atatürk Parkı’nda bulunan Kızılay Kan Bağış İstasyonuna vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu toplantıyı düzenleyerek bizi böle bir kutsal amaç için bir araya getirenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplantıya katılan Kızılay Müdüresi Hatice Tok ise “Kan kaynağı insan olan ve hiçbir şekilde suni olarak üretilemeyen bir dokudur. Türkiye ortalamasındas hastanelerin kan karşılama oranı % 80 iken Trabzon’da % 95tir. Sıfır negatif kan grubunda Doğu Karadeniz Türkiye’nin kan deposu gibidir. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.”dedi.