Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde asfaltlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Mayıs ayının ilk haftasında başlanılan asfaltlama çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Arsin ilçesinde bulunan Çardaklı grup yolunda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Arsin’in Çardaklı, Harmanlı ve Özlü mahallelerinin yanı sıra Yomra’nın Yenice ve Yokuşlu mahalleleri tarafından kullanılan yolun 3,7 km’lik kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanırken 4 gün sonra tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında yola 5 bin ton asfalt serileceği kaydediliyor.

MAHALLE MUHTARI: BÜYÜKŞEHİRLE HİZMET GÖRDÜK
Mahallelerinin ilk kez böyle bir yatırım aldığını ifade eden Çardaklı mahalle muhtarı Ali İskender, beş mahallenin kullandığı yolda yapılan çalışmadan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederken,  “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah (c.c.) razı olsun. İlk defa böyle bir hizmet görüyoruz. Trabzon’un büyükşehir olmasıyla biz hizmet almaya başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız seçimden önce Arsin’de bize bu çalışma için söz vermişti. O zaman bazı hemşehrilerim ‘seçime kadar dökülürse dökülür, yoksa kalır’ demişti. Demek ki öyle değilmiş. İşte verilen sözler yerine geliyor. Çok memnunuz, çok mutluyuz” diye konuştu. 

Yöre sakinlerinden Hasan Özdemir isimli vatandaş ise, “Yıllardır bu hizmeti bekliyorduk. Sayın Başkanımıza dua ediyoruz” diyerek duygularını dile getirirken yine yöre sakinlerinden Cemal Ateş isimli vatandaş, “Bu çalışmayı yapanlardan yaptıranlardan Allah (c.c.) razı olsun. Köyümüz 60 senedir böyle bir hizmet görmedi. Trabzon’un büyükşehir olmasıyla biz de hizmet görmeye başladık” ifadelerini kullandı.  

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: 112 BİN TON ASFALT SERDİK 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Mayıs ayının ilk haftasında başladıkları asfaltlama çalışmaları kapsamında il genelinde yollara 111 bin 739 ton asfalt serdiklerini kaydederken, “Yomra’nın iki, Arsin’in üç köyünün kullandığı bu yolda 3,7 km’lik asfaltlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde Trabzon’un birçok noktasında asfaltlama çalışması yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu şekilde her yıl tekrarlayacağımız yatırımla şehrimizde yol sorunlarını önemli ölçüde ortadan kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.