Çift liste ile yapılan AK Parti Beşikdüzü İlçesi 4. Olağan Kongresi  sonucunda mevcut Başkan Harun Demirci 188 oyla yeniden başkan seçildi. Diğer başkan adayı Hakan Baykan ise145 oy aldı. 

KİMLER KATILDI

İMKB Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan kongrenin Divan Kurulu Başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Sait Gürsoy’un yaptı. AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu,  İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Belediye Başkan Ergin Aydın, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülküf Dilli, il yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, ilçe başkanları, belde başkanları, delegeler ve partililer  katıldılar. 
BEŞİKDÜZÜ AK BELEDİYE OLMALI
Kongrede konuşan İl Başkanı Adnan Günnar “Beşikdüzü’nde tüm partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü çıtamızı yükselttiniz. Şimdi daha da yükseltmenizi arzu ediyoruz. Şimdi önümüzde 2014 yerel seçimleri var. Aydın Beşikdüzü’ne AK Parti layıktır. AK Parti belediyeciliğini de inşallah sizlerin desteği ile birlikte Beşikdüzü’ne getireceğiz. Bu seçimin sonucu ne olursa olsun, burada birlik ve beraberliği arzu ediyoruz” dedi.
DÜNYA KRİZDE TÜRKİYE RAHAT
AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, ise; “Her yerde ekonomik kriz yaşanırken, Türkiye’de gelişmeler bizleri çok mutlu ediyor. Güçlü bir iktidarla, güçlü bir liderle ve güçlü bir teşkilatla oldu. Bizi bugünlere bu birlik ve beraberliğimiz getirdi. Bu coşkumuz bu heyecanımız getirdi. Teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği getirdi” diye konuştu.

MAKAM MEVKİ PEŞİNDE DEĞİLİZ

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci; “Biz biliyoruz ki bu makam ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Biz AK Parti sevdalısıyız. Biz Beşikdüzü sevdalısıyız. Bu birlik beraberliğimiz olduğu sürece her türlü sorunun üstesinde geleceğiz. Biz makam ve mevki peşinde değiliz. Teşkilat olarak sizlerin desteğini istiyoruz” şeklinde konuştu.
ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Diğer aday Hakan Baykan da konuşmasında şunları söyledi; “Beşikdüzü’müzü AK belediyecilikle buluşturmak hepimizin boynunun borcudur. Sayın delegelerimize sesleniyorum; sesimin gönüllerinizde yangılanacağına olan inancımla vicdanlarınıza sesleniyorum; oyunuzu kullanırken elinizi vicdanınıza koyarak kişilere, menfaatlere, dayatmalara tek adamlığa değil, AK Partimizin menfaati; Beşikdüzü’nün menfaati lehine kullanalım. Seçimleri tekrar ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
İŞTE SONUÇLAR İŞTE YENİ YÖNETİM
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı seçimde Harun Demirci 188 aldığı oyla yeniden ilçe başkanı seçilirken diğer aday Hakan Baykan 145 oy aldı. Güven tazeleyen Harun Demirci’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;  Ahmet Gören, Taner Karaoğlu, Hüseyin Uzuner, Olgun Yavuzyılmaz, Olgun Ayar, Önder Gündoğdu, Mahmut Taş, Coşkun Kara, İnal Sağlam, Veysel Çıtlak, Yahya Turan, PirağaKılıç, Gülten Gülay, Sevgi Kılıç, Öktem Demirbaş, Hüseyin Demirci, Bilal Usta, Hasan Kaya.