Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il yönetim kurulu üyeleri. İlçe başkanları ve partililer katıldı. 36. Olağan Kongrede mevcut Başkan Kadem Karadeniz’in aday olmadığı kongrede, Şakir Yenigün ve Ali Cora’nın listeleri yarıştı. Seçim öncesi iki başkan bir birlerini kutlaması salondakiler tarafından büyük takdir topladı. Seçimde Şahir Yenigün 40 oy alarak başkan seçildi. Ali Cora ise 30 oyda kaldı.

TMO FINDIK ALIMINI DURDURDU

FINDIK ÜRETİCİSİNİN SORUNUNU CHP ÇÖZECEK

Ordu’dan Giresun’a Fındık Yürüyüşü, Giresun’da geniş katılımlı Miting yapıldığına dikkat çeken CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Fındık üreticisinin sorunları ve çözün önerileri Genel Başkanımız tarafından 6 madde halinde açıklanmıştır. Fındık sorunlarını da CHP olarak biz çözeceğiz. Düzce ilçe başkanımız beni aradı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımları durdurulduğunu söyledi. Trabzon’da bir araştırma yaptık hemen. Bu akşamdan itibaren TMO Trabzon’da da fındık almayacak. Bu konun takipçisi olacağız. ” diye konuştu.  Beşikdüzü’nde referandumda yüzde 58 hayır çıktığını belirten Güngör, “Beşikdüzü Trabzon’da gururu olmuştur. Hayır çıkaran hepinizi kutluyorum. 2019 yılında yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu yapıyı, bu cepheyi daha da büyütmek geliştirmek zorundayız.  Ben bu kongreden sonra Beşikdüzü birlik ve beraberlikle yola devam edeceğine inanıyorum” dedi. 

BEŞİKDÜZÜ BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ

3 yıldır ilçe başkanlığını yaptığını söyleyen eski başkan Kadem Karadeniz, “Görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik, beraberli içirişinde çalıştık. İki genel seçim bir referandum süreci yaşadık. Katkı ve desek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Görevi devralacak arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza olacağız. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı artırarak önümüzdeki seçimlerde ilçemizde belediye başkanlığını alacağız” diye konuştu. 

HİÇ YÜZLERİNİN KIZARMASINI BEKLEMEYİN

Kongrede konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, her gün yeni bir yolsuzluk dosyası açıklıyoruz diyerek, “Hiç yüzlerinin kızarmasını beklemeyin. Saniyelik, dakikalık yalan söylerler. Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur ama hiçbir hırsızın yüzü kızarmaz. Bütün rüşvet zincirine hakimler maşallah ama hiç utanmıyorlar. Kamuoyuna yalan söylemeye devam ediyorlar. Mecliste önerge verdik hadi araştıralım dedik AKP’lilerin oylarıyla reddettiler araştırılmasın dediler. Bundan sonra ne olacak. Bu iktidar bir daha orada oturamayacak” dedi. 

BİR VELET İÇİN NOTA VERDİLER

Notayı bir tek velet için verdiler diyen Haluk Pekşen, “Askerin başına çuval geçirdiler, nota vermediler. Ülkenin en önemli kamu bankasının genel müdürünü tutukladılar, nota vermediler. Burnumuzun dibindeki eli kanlı terör örgütüne olmadık yardımı yaptılar, silah verdiler yine nota vermediler. Notayı bir tek bir velet için verdiler. Şimdi o velet bir bir itiraf edince başladılar onunla kavga etmeye. Aynı geçmişte FETÖ ile olduğu gibi. Aynı kepazelik, aynı aymazlık, aynı utanmazlık. Birazcık onur birazcık” diye konuştu.

GELEN TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ?

O davanın sonucunda o yolsuzluğun içinde iktidarın var olduğunu ortaya koymayacaklarını mı zannediyorsunuz diyen Haluk Pekşen, “Ne kadar yalan söyleyeceksiniz halka daha ne kadar yalanlarınızla kandıracaksınız halkı. Gelen tehlikenin farkında mısınız. İran 30 yıldır ambargoyu kaldırmanın mücadelesini veriyor. Niye. Parası var mal alamıyor. Çünkü o Swift dediğiniz o sistemden çıkardılar. Ne mal satabilirsiniz ne mal alabilirsiniz. Bu ne demektir biliyor musunuz. Türkiye’nin ekonomik olarak diz çökmesi demektir. Türkiye’yi getirdikleri nokta bu noktadır. Yakın dönemde bu ağır ekonomik çöküşün faturasını sokaktaki vatandaş ödeyecektir” dedi.