Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Beşikdüzü’nün iki eski Kaymakamı Alaattin Aktaş ve Eyüp Sabri Kartal açığa alınmışlardı. Her iki Kaymakam’da gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Darbe Soruşturması Denizli'de darbe girişimi nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Beşikdüzü Eski Kaymakamı Vali Yardımcıları Alaattin Aktaş, Tuncay Engin, Mehmet Canoğlu ve İsmail Kaygısız ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, görevden uzaklaştırılarak açığa alınmıştı. Polisin yaptığı soruşturma kapsamında 3 vali yardımcısı ile 2 kaymakam gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkarılan vali yardımcılarından Beşikdüzü eski Kaymakamı Alaattin Aktaş ile Tuncay Engin ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru tutuklandı. Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ise denetimli serbestlik kapsamında bırakıldı.

Cezaevine Gönderildiler Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Mersin'de görevli 6 vali yardımcısı İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı. Vali yardımcısı, Beşikdüzü eski Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Vali yardımcıları Ali Katırcı, Şükrü Yıldız, Mehmet Kurt ve Veysel Özgür, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınırken, Ogün Bahadır'a ulaşılamadı. Mersin Adliyesi'ne sevk edilen 5 vali yardımcısı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: TAKA