61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi  sınırları içinde yapılan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi içerisinde yer alan sahildeki otel inşaatı yeniden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine geldi. 
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği otelin içerisinde yer aldığı “1. Uygulama Etabı Turizm Amaçlı Özel Proje Alanı” ile ilgili 1/1000’lik ve 1 /5000 ölçekli plan değişiklikleri bugün  mecliste yapılan tartışmaların ardından oy çokluğu ile kabul edildi. 

AK PARTİLİ ÜYELERDE RET OYU VERDİ

Maddeye AK Parti’nin Beşikdüzülü Belediye Meclis Üyeleri ile CHP’li üyeler ret oyu verdi. 
Maddeyle ilgili Meclis Üyelerini Bilgilendiren, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan Hüsnü Akkan, “Turizm alanın batı kısmında park alanı ayrıldı. Bunu içeren bir plan değişikliğidir. 1,5 dönümlük alan park alanı olarak işlenmiştir” dedi. 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ, SATILAN ALANDA MI YAPILIYOR?

Otel inşaatı ile ilgili mecliste ilk söz alan Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Burhan Cahit Erdem oldu. CHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkan aday adayıda olan Erdem, “Satılan alanda mı yapıyorsunuz? Değişikliği!” diye sordu. 

Bu soruya Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Başkanım belediyenin mülkiyetinde. Henüz satılmadı. Satacağız inşallah...” diye yanıt verdi. 

Erdem:Başkanım ihale yaptınız bunu satmadınız mı? 

Bıçakçıoğlu: Satmadık, tapu bizde hala.. 
Satılan yer Best Otel’in arazisi. Diğer tarafın satış işlemi gerçekleşmedi... 

Erdem: Bu da ihaleye çıktı Sayın Başkanım.. 

Bıçakçıoğlu: İhale ayrı, satılma ayrı, tapu tescili ayrı.. Buranın konusu değil o... 

AKKAN: ARKADAŞLAR UYARIYOR

Akkan ise, “Tapuyla ilgili bir şey olduğunda arkadaşlar bizi uyarıyor. Bilgimize sunuyorlar. Burada tapuyla ilgili problem söz konusu değil ki, bizi bununla ilgili detaylı bir şey söylenmedi..” ifadelerini kullandı. 

ALAN 2 AY ÖNCE İHALEYE ÇIKTI

Beşikdüzü Belediyesi CHP’li üyesi Ali Fikri Cinel ise, “Bu alan için belediye meclisinde daha önce görüşüldüğünde Best Otel’in alanına satışına karar verildi. Fiyat olarak karşı çıkılmasına rağmen alan olarak otel yapılmak koşuluyla tapu verildi. Daha sonra burası 3 ana parseldi. Bu 3 parsel birleştirilerek bir bütün olarak geriye kalan otel kısmı zannediyorum 7 bin küsur metre kareydi. Geriye kalan 9  bin küsur metre karesi satışa sunuldu. 5 milyon TL bedelle duyduğumuza göre bize gelen bilgiye göre net olarak söylemeyeceğim ihalesi yapıldı, satış yapıldı. Zannediyorum 2 ay önce olan bir hadise. O günden bu güne bu satış gerçekleşmemişse iptal edildi mi edilmedi mi? Hala devam mı ediyor, bekletiliyor mu? Hatta koşulları da vardı, bir miktar para peşin, 3 eşit taksitle ödenmesi diye... 

NE OLDUĞU BİLEMEDİĞİNDEN ÇEKİLDİ

Bir arkadaşımızda ihaleye iirmişti. Fakat buranın ne olacağını, vasfının ne olacağını belediyeden öğrenemediği için ihaleden çekilmek zorunda kalmıştı. Geçmişi park. Ne olduğunu bilemediği için daha sonra satıştan sonra imar durumu açıklanacak gerekçesiyle kendisi ihaleden çekildi. Fakat bir müteşebbisin aldığını biliyoruz. 

BAŞKAN ÇOK MÜDAHİL OLDU

Sayın Başkan diyor ki orada yeşil alan gündeme geldi. Satılmış mı? Satılmamış mı? Tapuyu vermedik diyor... Ama tapu verilmedi ama bu yer satıldı mı? Yani konuşmalarımız hep karşılıklı bir birimizi suçlar gibi oluyor ama hep soru işaretleri var kafamızda.. Biz oy birliği ile kentsle dönüşüm projesini Beşikdüzü’nden geçirdik. 5 tane CHP’li, 3 tane MHP’li, 7 tane Adalet Kalkınma Partili arkadaş oy birliği ile Kentsel Dönüşüm yapılsın dedik. Ama bütün bu işlemler yapılırken hiç birimiz müdahil olamadık. Mecliste tartışma yaparak ortak kararla bu işleri yapalım diye hiç bir görüşme yapılmadı. Ancak önümüze geliyor meclise. Komisyona gidiyor böyle olsun şöyle olsun. Bu planlar yapılırken sayın başkan diyor, “Çok uğraştım” Doğrudur, çok da müdahil oldu. Burası böyle geçecek, burası böyle olacak.. Bu uğraşlarını bizde bilmiş olsaydık daha güzel şeyler ortaya çıkardı. 700 – 800 tane itiraz bundan kaynaklandı. Şuan belki önümüze gelecek mahkeme kararları var. 18 uygulamalar tamamen iptal oldu” dedi. 

NAZARDAN ÇOK KORKUYORUM

Eleştirilere yanıt veren Bıçakçıoğlu, “Biraz da ben nazardan çok korkuyorum. Her şeyi herkesle paylaşmıyorum. Nazar oluruz diye... Bazı şeyleri düzelteyim. Buranın ihalesine bahsi geçen şahıs girmedi. O sadece piknik yanka içni dilekçe verdi gel gir dedik girmedi. “Buraya ne yapacağı belli değil” diyor. Oraya ne yapılacağı yazıyor. Özel Turizm Alanı. Bu buradan onaylanacak, askıdan inecek. Ondan sonra burada ki yatırımcı daha önce geçirmiş olduğu tasarım projesini tekrardan getireceğiz. Devam eden inşaat var. Yatırımcıyı serçe kuşu misali avucumuzun içine sardık koruyoruz. Ama gelin görün ki, 2,5 – 3 yıldır dedikoduyla şaibeyle, adamın şevkini kırdık, moralini bozduk. 
Yatırımcıyı bulmak kolay değil, ama yatırımcıyı ürkütmek o kadar kolay ki... 

Beşikdüzü gerçekten idolojik. Beşikdüzü’nde 15 yaş altında 3 bin 500 kişi var. Ama 65 yaşın üzerinde 7 bin kişi var. Tam 2 katı. Emekli memleketi” dedi.