Beşikdüzü ilçesinde 21 Eylül 2016 tarihinde yaşanan sel felaketinin ardından henüz ciddi bir yardımın kendilerine yapılmadığını belirten bir grup bölge esnafı Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıcakçıoğlu’na dert yanarak yardım talep ettiler.
 
DESTEKLİ KREDİ İSTİYORLAR
 
Kredi borçlarının bırakın ertelenmesini faizlerini bile ödediklerini ifade eden esnaflar, ‘’Sel felaketinde sayın Bakanlarımız ilçemize yaptıkları ziyaretlerinde verdikleri sözlerini yerine getirmediler. Sadece kaymakamlık ve belediyeden çok cüzi miktarda yardım aldık. Mutlak surette Halk Bankası aracılığıyla 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli minimum esnaf başına 50 bin lira kredi kullanabilmemiz için çalışma yapılmalıdır’’ ifadelerini kullandılar.
 
ÇAĞRIMIZA SES VERİN
 
Bu konuda Başkan Bıçakçıoğlu’nun kendilerine öncülük etmesini isteyen esnaflar, sayın İçişleri Bakanımız duyarlı olmalıdır. Selden sonra kapanan kepenkler hala açılmamıştır. Acilen Bakanlar Kurulu’nda bir karar alınması yönünde girişimde bulunulmalıdır. Bu soğuk kış gününde aylardır yaşadığımız sıkıntılı günlerimize çare olabilecek kararların hızla alınmasını şiddetle beklemekteyiz. Bakanlarımızın ve devletimizin tüm yetkili makamlarının çağrımıza ses vermelerini bekliyoruz. Sel mağduru esnafın hali ne olacak?’’ diye isyan ettiler.
 
Başkan Bıçakçıoğlu’da esnafların sorunları ile ilgileneceğine dair söz verdi.