61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Beşikdüzü İlçe Belediyesi Ak Parti’den olmasına rağmen, Ak Parti’nin en büyük farkı yediği ilçelerden biri de Beşikdüzü olmuştu. 

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Yavuz Aydın bilindiği üzere Beşikdüzü ve Beşikdüzü halkı evladına sahip çıktı 7 Haziran’da Ak Parti’nin iki katı oy verdi. 
Beşikdüzü halkı ile yaptığımız görüşmelerde 7 Hazirandan sonraki süreçte MHP’nin her şeye hayır diyerek koalisyonu engellediği, bu nedenle de ülkenin bir kaos ortamına sürüklendiği ifade ediliyor. 
Burada da Tayyip Erdoğan’a karşı koalisyon hükümetini kurma görevini CHP’ye vermemesinden ötürü tepkiler olsa da AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını isteyenlerin sayısı az değildi. 
Fakat 1 Kasım’da oy oranı değişir mi sorusuna değişir diyenlerin sayısı yok denecek kadar azdı. Beşikdüzü’nde ‘1 Kasım sonrası koalisyon olur ve CHP ile yapılır’ söylemini dile getirenlerde vardı. 
Beşikdüzü’nde birkaç seçmenin dillendirdiği şu söylem ise çok ama çok ilginçti. Bizler memleketimizin evladına Yavuz Aydın’a sahip çıktık, oylarımız Koray Aydın’a gitti. Anladık ki bizim evladımızın meclise girme şansı yok, o nedenle tek başına iktidar olması için bu kez AK Parti’ye oylarımızı vereceğiz’ ifadelerini kullandılar. 

Şimdi yorum yapmak yerine Beşikdüzü halkının kendi ağzından 7 Haziran sonrası yaşanan gelişmelerin sorumlusunun kim olduğunu ve 1 Kasım’da oylarını ne yönde kullanacaklarını izleyelim