61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Beşikdüzü İlçesinde Meydana gelen sel felaketi sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı harekete geçti. Trabzon'da dün akşam Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı toplantıda Samsun'dan Hopa'ya kadar bölgenen havza olarak değerlendirileceği ifade edildi. Bu kapsamda Karadeniz Sahil Yolu'nun suyun önünde set olarak durması da yapılacak menfez, dere ve havza tedbirleri ile önlenecek. 
Trabszon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Beşikdüzü'nde meydana gelen sel feleketiyle ilgili meclis üyelerini bilgilenidirken önemli açıklamalar yaptı. Beşikdüzü'nde meydana gelen felakette en çok üzüldükleri noktanın 3 vatandaşın hayatını kaybetmesi olarak ifade eden Gümrükçüoğlu, "En çok üzüldüğümüz bu büyük felaket sırasında heyelanlarla daha yukarı kotlarda olan mahallelerimizde 3 insanımızın hayatını kaybetmesiydi. Hatıralarımızda kaldı. Onları rahmetle anıyor. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. 
Beşikdüzü'nde bu mücadelenin en başından itibaren hemen bizi anında haberdar eden Belediye Başkanımız ayın Orhan Bıçakçı, o günden bugüne gecesini gündüzüne katarak hep ayakta. Onun yanında bütün belediye başkanlarımız yer aldı. Tüm imkanları ile ne isteniyorsa ne destek sağlanması gerekirse Beşikdüzü'nün yanında yer aldılar. 
Büyükşehir Belediyesi 145 aracıyla, gayret gösterecek şekilde 415 personeliyle sahada yer aldı" dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI
Sel fekaleti olduğu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM toplantısında olmasına rağmen Trabzon'u aradığını ifade eden Gümrükçüoğlu,"Cumhurbaşkanımız BM'de bulunmasına rağmen arada ki boşlukta bizi arayarak duru hakkında bilgi alarak kaybettiğimiz insanlara rahmetlerini ilettiler. Başbakan Binali Yıldırım ilk saatlerde bizi aradı bütün desteklerinin bizlerle olacağını ifade ettiler. 
Tüm siyasi partilerimizin ilgilerini gördük, geçmiş olsun dileklerini gördük" dedi. 

 BAKAN EROĞLU, TRABZON'DA MÜJDEYİ VERDİ
Dün Trabzon'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun DSİ'de Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanları ve Kaymakamların da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Geçtiğimiz gece Orman Su Bakanı Veysel Eroğlu şehrimize geldi. Bakanlığının bütün genel müdürleri ile birlikte belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızın davet edildiği bir toplantı brifing sunumu aldılar. Artık Samsun'dan Hopa'ya bu bölgenin havza bazında değerlendirilecek.  Sadece dere islahı ile değil, heyelanların - kaymaların önlenmesi için alınacak tüm tedbirler ve yolun bir bariyer teşkil etmemesi için alınacak menfez, dere havza tedbirlerinin tümünü içeren önemli bir hazırlığın başladığını ifade etti.  Bu işi organize edecek olan Orman Su İşleri Bakanlığının DSİ çerçvesinde düzenlenerek Doğu Karadeniz'e kazandıralacak.  İnanıyoruz ki bu büyük programın finansmanının devletimiz tarafından karşılanması noktasında önemli tedbirleri beraberinde getirecektir" dedi.