Trabzon Barosu, Beşikdüzü ilçesinde sahipsiz köpeklerin itlaf edildiği iddiaları üzerine soruşturma açılması için harekete geçti.

Konuyla ilgili olarak Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına açıklama yapan Komisyon Başkanı Avukat Gizem Özaytekin, şu ifadelere yer verdi:

“02.01.2017 tarihinde Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde zehirlenmek suretiyle sahipsiz sokak köpeklerinin öldürüldüğü ihbarı tarafımıza verilmiştir.

Komisyonumuzca yapılmış olan araştırmalar neticesinde, itlaf işlemi görgü tanıklarıyla da doğrulanmış ve ne yazık ki bu tarz itlafların adı geçen ilçede daha önce defalarca kez yaşandığı belirtilmiştir. Sosyal medyaya yayılan ve çeşitli basın yayın kuruluşlarına yansıyan eleştirisel haberlerde de, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde köpeklerin belediye görevlilerince zehirlenerek katledildikleri gündeme gelmiştir. Derin üzüntü duyduğumuz ve toplumda infial yaratan bu olay akabinde katliamların durdurulması, olayla ilgili soruşturma açılması ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları için gerekli adımlar Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonunca atılmıştır.”