Beşikdüzü ilçe merkezinde temizlik çalışmalarının yanı sıra dere yataklarının düzenlenmesi, mahallelerdeki heyelanların ortadan kaldırılması çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca kırsal mahallelerde heyelan nedeniyle kapanan yollar kontrollü olarak ulaşıma açılıyor.
Şiddetli yağışın başlamasının hemen ardından ilçede seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi, yaşanan afetin izlerini ortadan kaldırmak için 69 araç ve iş makinesi ve 285 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşların içme suyu sorununu gidermek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 3 ayrı ekiple ilçede su dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda toplam 7 bin 500 adet (30 bin litre) içme suyu dağıtımı yapılıyor.
Beşikdüzü’nde sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devletin tüm imkânlarını Beşikdüzü için seferber ettiğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Beşikdüzü’müzde büyük bir felaket yaşandı. Çok ciddi maddi kayıp var. Ancak bunların hepsi telafi edilir. Devletimiz tüm imkânları ile burada. Büyükşehir Belediyesi olarak iş makinelerimizle personellerimizle, diğer kamu kurumlarımızla birlikte görev başındayız. Üç gün içinde felaketin izlerini ortadan kaldırıp kalıcı çalışmaların startını vereceğiz. Vatandaşlarımızın ciddi maddi kayıpları söz konusu. Bu büyük devlet bunları da telafi eder. Bu büyük afette en büyük acımız mahallelerimizde heyelandan dolayı yaşanan can kayıplarıdır” diye konuştu.