Beşikdüzü Kaymakamlığı tarafından organize edilen 24 kişilik ekip, ilçede su taşkınları sonucunda zarar gören 63 konut, 134 iş yerinde ön hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, 9 Ekim günü sabah saatlerinde şiddetli yağmurun yağması sonucu oluşan suların derelere ve menfezlere sığmamasından dolayı ilçede sel meydana geldiğini belirterek, " Yağmurun kesilmesiyle birlikte Beşikdüzü Belediyemizin ekipleri ve tüm personelleriyle şehir tahliye sistemi başarılı bir şekilde çalışır hale getirildi. Kısa süre içerisinde rögarlar açıldı. Şehrin giderlerini açarak, şehir içinde biriken yağmur sularının denize gitmesine yardımcı olduk.” dedi.

Olaydan haberdar olan Vali Recep Kızılcık'ın ilçeye gelerek şehrin içini gezdiğini, şehrin çamur olan halini gördü ve Trabzon’da bulunan çeşitli kurum amirlerine talimatlar vererek pek çok ekibi buraya gönderdiğini belirterek, "Gece 65 ekiple çalışan Trabzon Belediyesi ekipleri personel sayısını artırarak 116 kişiye çıkardı.” dedi. Kaymakam Aktaş, “ İlçemizde selden dolayı yapılan temizleme çalışmaların da 8 adet arazöz, 3 adet vidanjör, 3 adet kepçe, 3 adet kamyon, 1 adet eskavatör, 14 adet motopomp, 1 adet itfaiye aracı, 1 adet forklıf kepçe ve Giresun Belediyesi'nin 4 araç, Tirebolu Belediyesi'nden 2 araç, Araklı, Yomra, İskenderli, Tonya, Akçaabat Belediyesi ve İl Özel İdaresi de birer araçla çalışmalara katıldı.”

Beşikdüzü’nde sağanak yağış sebebiyle pek çok ev ve iş yerinde su baskınları oluştuğunu anlatan Aktaş şunları söyledi: "Bu nedenle İl Afet Müdürlüğü'nden 10 personel, Beşikdüzü Mal Müdürlüğü'nden 5 kişi, Esnaf Odası'ndan 3 kişi, Beşikdüzü Belediyesi'nden 6 kişi olmak üzere 24 personel yapılan ön hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda 63 konut, 134 işyerinde ön hasar tespiti yapıldı. Bunun sonucunda Başbakanlık taktirine göre maddi yardım gelecek. Yardım gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan işlemler sonucunda yardımlar kendilerine ulaştırılacak."