Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hayırsever Sevim Demirci arasında Beşikdüzü’nde yaptırılacak olan 5 derslikli anaokulu için Valilik makamında protokol imzalandı. Protokol imza töreninde okula destek veren Beşikdüzü Kaymakamı Alaatin Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

            Gelişen ve kalkınan bir Türkiye için okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Abdil Celil Öz, “Bugüne kadar eğitime katkıları, destekleri bulunan hayırseverimiz bugün de Beşikdüzü ilçemizde bir anaokulu yapımına karar verdi. İlk aşamasına beraber başladığımız okulumuzun inşaatını en kısa zamanda tamamlayıp en kısa zamanda açılışını yapacağız” dedi.

            Okul Öncesi eğitimin önemine de vurgu yapan Vali, “Bu okul çocuklarımız için güzel bir eğitim yuvası olacak. Bizim için bütün eğitim kurumlarımız  çok önemlidir.  Fakat okul öncesi eğitim gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye için çok önemli bir eğitim aşamasıdır. Bundan dolayı okul öncesi eğitime çok ağırlık veriyoruz. Hayırsever hanımefendinin de bu konuda tercihte bulunması eğitim açısından farklı bir duyarlılıktır. Bu protokolle beraber inşaatımıza başlayıp bitirildikten sonra yapılan bu yardım ve hayır onların yanında olacaktır. Hayırseverimiz başta olmak üzere Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışanları ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

            Anaokulu protokolünün imzalanmasından sonra hayırsever Sevim Demirci de okul öncesi eğitime katkı yapmakla mutlu olduğunu ifade ederek, “Protokolü imzaladığım için çok mutluyum. Okul yapımında destek olan Valiliğimize, kaymakamlığımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederim” dedi.