KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Beşikdüzü’ne fakülte vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun ‘fakülte sözü verdik’ yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Baykal KTÜ olarak şu anda şehir dışında herhangi bir fakülte sözlerinin olmadığını belirterek, “Zaten açacağımız fakülte de yok. Fakülteyle ilgili olarak ben hiç kimseye bir söz vermedim. Zaten açacağımız bir fakülte de yok. KTÜ’nün şu anda açacağı bir fakülte yok. Sayın Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun bu noktada kimle ne konuştuğunu bilmiyorum. İkinci üniversite tabanlı bir düşünceye bağlı olarak bu sözleri söylemiş olabilir. Ama bizim şu anda ve yakın gelecekte Beşikdüzü’ne fakülte açmamız mümkün ve söz konusu değildir. Ayrıca doğu kampüsümüz batı kampüsümüz gibi bir durum yok.

Sadece Beşikdüzü MYO’nun yanında Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bir arazisi var biz KTÜ olarak onu talep ettik. Ancak bunu da Beşikdüzü MYO’nun yeni birimler açılması noktasında genişleme alanı olarak istedik. Söylemimiz bu yöndedir. Yeni fakülte alanı olarak bir yer talebimiz yok. Teknokent alanımız ise şu anda bitti. OSB’lere yakın bir yere kurulabilir. Arsin’de ve o tarafta var. Ancak bu da tek başına KTÜ’nün vereceği bir karar değildir. Teknokent yasası gereği yönetim kurulunun da vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu kendilerinin biz Beşikdüzü’ne fakülte sözünü çoktan verdiklerini belirterek, “KTÜ’nün batı kampüsünü Beşikdüzü’ne taşıyacağız. Teknokenti alacağız” şeklinde konuşmuştu.