61 SAAT HABER SERVİSİ

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynana ve hakem Mete Kalkavan’ın skandal kararlarıyla siyah beyazlıların 2-1 galip geldiği karşılaşma Trabzon Büyükşehir Belediyesi gündemine de taşındı.

Belediye meclisinde ilk olarak söz alan Bağımsız üye Ali Sağır, “Millet meclisinde bir araştırma komisyonu kurulması da dahil TFF Merkezi Hakem komitesi gibi kurumları yeniden gözden geçirilmesi incelenmesi hatta soruşturulması konusunda bir an önce girişimlerde bulunmalıdırlar. Trabzonspor’a siyaset kongrelerde değil, bugün lazımdır. Çünkü biz adalet istiyoruz. Haklarımızın gasp edilmemesini istiyoruz. Sonuçlarını birilerinin talimatıyla öttürülen düdüklerin değil, alın terinin ve emeğin belirlediği müsabakalar istiyoruz. Kupaların hırsızın değil, hak sahibinin müzesinde olduğu bir lig istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise TFF’nin kınanmasını istedi. Genç, “Sistematik hale gelen bu haksızlıklara karşı bir şeyler yapılmadığı zaman bu tür haksızlıklar devam etmekte. Göz göre göre Beşiktaş maçında da aynı haksızlıklara karşı uygulandı. Hakem Cem Papila’nın bir kararına karşı Meydan’da yürüyüş yapılmıştı. O nedenle şehrimizi bu tarz reaksiyonlarda son zamanlarda sessiz ve yetersiz buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız bünyesinde, Trabzonspor kulüp başkanlığın da katılımıyla bir organizasyon yapılmasından taraftarım. Büyükşehir Belediye meclisi olarak futbol federasyonu, Adaletten nasip almamış bir federasyon başkanı olarak Yıldırım Demirören’i istifaya davet edilmesini talep ediyorum. Ayrıca kınanmasını talep ediyorum” dedi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, organizasyon için Trabzonspor Yönetimi ele temasa geçilmesi için çalışma yürüteceklerini ifade ederken kınama için de parti grup başkanlarının yazılı önerge hazırlamasını istedi.