Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Temsilciliği, Beşikdüzü’nde yaşanan afetin ardından ilçede sağlıklı içme suyu sorunu meydana gelmesinin hemen ardından harekete geçti. İlçede çadır kuran Beşir Derneği, vatandaşlara 100 ton sağlıklı içme suyu dağıtımı gerçekleştirdi. Beşir Derneği gönüllüleri vatandaşlara ayrıca gıda yardımında bulundu. 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Kibar Bayraktar, Semerkand Vakfı ve Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi’nin katkılarıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Dernek olarak toplumsal olaylara kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Bayraktar, “Tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Afetin ikinci gününde 75 ton, dördüncü gününde de 25 ton olmak üzere vatandaşlarımıza 100 ton su ikramında bulunabilmeyi Allah Teâlâ (c.c.) bizlere nasip etti. İlçede kurduğumuz çadırda ayrıca gıda dağıtımı yaptık. Beşikdüzü ilçemiz çok büyük bir afet yaşadı. Bu afette hayatını kaybedenler Allah’tan (c.c.) rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, Beşikdüzü halkına bir kez daha geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Beşir Derneği’nin yapısı ve çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Bayraktar sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Beşir Derneği, Bakanlar Kurulu kararı ile faaliyetlerini kamu yararına yürüten bir insani yardım kuruluşudur. Ülke genelinde 242 noktada Beşir Derneği’nin temsilciliği bulunmaktadır. Yurt dışında da 55 ülkede faaliyette bulunmaktayız. Hayır sahiplerinin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Trabzon’umuzda güzel çalışmalara imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Düzenli yardımda bulunduğumuz ailelerimiz var. Tüm bağışçılarımıza insanlık adına şükranlarımı sunuyorum.”