61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak Türkiye dahil bir çok ülkede salgına dönüşen Koronavirüs ile ilgili yeni gelişmeler yaşanırken Bilim Kurulu Üyesi KTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bugün Haber canlı yayınında hastaların taburcu edilirken yaşadığı mutluluğu gözleri dolarak anlattı. 
Özlü, “Ölüm oranlarımızın az olması, iyileşen hasta sayılarımızın fazla olması giderek bu sayının artması Türk Sağlık Sisteminin, Sağlık Çalışanlarının, Kuruluşların bir başarısıdır. Bunda gerçekten hekiminden, hemşiresine, teknisyenine kadar bütün sağlık çalışanlarımızın rolü olduğu gibi devlet astanelerinden, aile sağlığı merkezlerinden, İl Sağlık Müdürlüklerinden, Üniversite Hastanelerine kadar bütün sağlık hizmeti veren kurumlarımızın çok büyük katkıları vardır.

Devletimizin sağlık politikasının, bu zamana kadar yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu şimdi anladık. Sağlığa yapılan yatırımlar çok önemliymiş. Belki zamanında bunları çok da hani bu kadar önemli olduğunu bilmiyorduk. Böyle bir pandemi tablosu bütün dünyada sağlığı daha öne çıkardı. İnsanlar her konuda daha hazırlık yaptılar ama sağlığı ötelediler. Sağlığı öncelikli alan olarak görmedi. Bir pandeminin her şeyden daha önemli olduğunu gösterdi. Bu Türkiye’nin sağlık sisteminin durumunun iyi olduğunu gösteriyor” dedi. 

Özlü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tabi ondan öte önemli bir şey var. Rakamsal şeyler konuşuyoruz ama şunu düşünün. Siz ya da eşiniz, anneniz, babanız, evladınız, kardeşiniz, çocuğunuz düşünün. Böyle bir hastalığa yakalandı. Götürdünüz hastaneye yanına gidemiyorsunuz. Her an kaybedilirim acısı yaşıyorsunuz. O kişi iileşiyor güle oynaya evinize götürüyorsunuz. Bu bahtiyarlık sevinç mutluluk hiç bir şeyle ölçülemez. Hiç bir rakam bunu ifade edemez. Türkiye bunu başarabiliyor. Her gün hastaneden alkışlarla taburcu edilen hastalarımı görüyorum gerçekten çok mutlu oluyorum”