23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Teknokent işbirliği ile düzenlenen bilim şenliğinde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Malumunuz olduğu üzere ülkemizin petrol yatakları, doğalgazı, zengin yer altı kaynakları yok, ülkemizin en değerli kaynağı şüphesiz genç nüfusumuz. Bizim geleceğe dair en büyük umudumuz; bu gençlerin bilimle, teknolojiyle, inovasyonla yakından ilgilenmesi, kendilerini geliştirmesi ve böylece güçlü Türkiye’nin vücuda gelmesine katkı sunmalarıdır. Bilim şenliğimizle; teknoloji meraklılarını, zanaatkarları, eğitimcileri, teknisyenleri, hobi ustalarını, mühendisleri, bilim kulüplerini, yazarları, sanatçıları, öğrencileri ve her yaştan insanımızı, eserlerini göstermek ve öğrendiklerini paylaşmak üzere bir araya getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “Bugün burada böyle anlamlı ve güzel bir organizasyonda bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Teknoloji meraklılarını, zanaatkârları, eğitimcileri, teknisyenleri, hobi ustalarını, bilim kulüplerini, öğrencileri ve her yaştan insanın yaptıklarını göstermek ve öğrendiklerini paylaşmak için bir araya getirmeyi hedefleyen bilim şenliği şehrimiz açısından son derece önemlidir. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken Türkiye’nin en büyük havacılık ve teknoloji etkinliği Teknofest’te “İnsansız Hava Aracı” kategorisinde ödül kazanan ekipleri kutlayarak konuşmasını bitirdi.

3 gün sürecek etkinlikte 3D yazıcıdan sanal gerçekliğe resim atölyelerinden ukulele çalışmasına kadar çok çeşitli bilim ve sanat standı ziyaretçilerini bekliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve TEOL Kolej & Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen “Beyin Bilgisayar Arayüzü Geliştirme Yarışmasında” dereceye giren,
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri; Muhammet Sergen Yılmaz, Adnan Kocatürk, Ömer Ergin 
Erciyes Üniversitesi öğrencileri; Kardelen Tur, Furkan Emin Özçini 
Ankara Üniversitesi öğrencileri; Anıl Osman Tur, Mert Bacak, Sinan Gençoğlu’na başarı sertifikaları takdim edildi. 
Dereceye giren projelerin amacının günlük hayatta engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak olduğu belirtildi.

Türkiye genelinde düzenlenen “Sıfır Atık” yarışmasında Türkiye 2.liği kazanan Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk İmamoğlu okulun standını ziyaret eden öğrencileri kimya ve fizik deneyleriyle büyüledi.