61 SAAT HABER SERVİSİ-Her yıl geleneksel olarak Gümüşhane'nin Özkürtün Beldesi sınırları içindeki Kadırga Yaylası'nda düzenlenen Kadırga Otçular Yayla Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik öncesi vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet'in de namaz kıldığı rivayet edilen 557 yıllık Kadırga Yaylası Açık Camisi'nde, çimenler üzerinde cuma namazı kıldı.

Namazın ardından yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinlikte yöreye özgü kıyafet giyinenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, kemençe eşliğinde soğuk, sisli ve yağmurlu havaya aldırmadan doyasıya horon oynadı.

Çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, pestil ve köme gibi yöreye özgü yiyeceklerin tanıtımı ve satışı da yapıldı.

ŞENLİĞİN ARDINDAN KÖTÜ GÖRÜNTÜ…

Vatandaşlar Kadırga Yayla’sından etkinliklerin ardından dağıldıktan sonra kötü görüntü ortaya çıktı. Bütün gün boyunca eğlenen vatandaşların, çöpleri çöp kutularına atmamasının ardından yaylada poşetler ve atıklarla dolu görüntü oluştu.  Yayla üzerinde atıklardan geçilmez bir hal alırken görevliler temizleme çalışmalarına başladı.