Binanın altında bulunan yüksek gerilim elektrik trafosu bina sakinlerini isyan ettirdi. Trabzon Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi Çağdaşkent sitesi A blokta oturan bina sakinleri binanın altında bulunan trafo yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ve doğalgaz tesisatını kurdukları halde trafonun bodrum katında bulunması nedeniyle binaya gaz verilmeyeceğini ifade ettiler.  Dilekçe Yazdık Bina sakinleri 3 kez dilekçe verdiklerini ama olumlu sonuç alamadıklarını söyleyerek, “Buranın her an patlayacak korkusu var.

Yaptığı ses, titreşim, yaydığı elektro manyetik dalgalar, radyasyon ve bodrum kat olduğu için ara ara sel sularına maruz kalmakta ve bu durum çocuklarımızın ve bizim ölüm tehlikesiyle karsı karşıya getirmektedir” dedi. Binanın altında bulunan yüksek gerilim elektrik trafosu bina sakinlerini isyan ettirdi.  Trabzon Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi Çağdaşkent sitesi A blokta oturan bina sakinleri binanın altında bulunan trafo yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ve doğalgaz tesisatını kurdukları halde trafonun bodrum katında bulunması nedeniyle binaya gaz verilmeyeceğini ifade ettiler.  Bina sakinleri 3 kez dilekçe verdiklerini ama olumlu sonuç alamadıklarını söylediler.

Çağdaşkent A Blok Yöneticisi Nurettin Asan:  “ Buranın her an patlayacak korkusu, yaptığı ses, titreşim, yaydığı elektro manyetik dalgalar, radyasyon ve bodrum kat olduğu için ara ara sel sularına maruz kalmakta ve bu durum çocuklarımızın ve bizim ölüm tehlikesiyle karsı karşıya getirmektedir” dedi. Çağdaşkent A Blok Yöneticisi Nurettin ASAN binanın altında bulunan trafo yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Asan yaptığı açıklamada: “Trabzon ili Ortahisar İlçesi Soğuksu Mahallesi Çağdaşkent sitesi A blok sakinleri olarak, Binamızın altında tüm mahalleyi besleyen yüksek gerilim elektrik trafosu var.  Buranın her an patlayacak korkusu, yaptığı ses, titreşim, yaydığı elektro manyetik dalgalar, radyasyon ve bodrum kat olduğu için ara ara sel sularına maruz kalmakta ve bu durum çocuklarımızın ve bizim ölüm tehlikesiyle karsı karşıya getirmektedir” diye konuştu.

Trafo Olduğu İçin Binaya Gaz Vermediler
Asan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ Bundan dolayı Çoruh Edaş(AKSA) Trabzon il müdürlüğüne 3 kez dilekçe vererek trafonun yine bizim sitemizde açık alanda başka bir yere kendilerine yer göstermek suretiyle trafonun oraya nakliyesini talep ettik. Bir sonuç çıkmadı. Şimdi ise sitemize doğalgaz geldi. Bizde site olarak merkezi kalorifer sisteminden bireysel doğalgaz sistemine geçiş yaptık. Gazı açmaya gelen Karadenizgaz (AKSA) yetkilileri binanın altında bulunan trafonun ve tüm elektrik hatlarının binamıza gaz arzı sağlaması için tesis edilecek doğalgaz servis kutusu ve iç tesisatlarına en az 10 metre mesafede veya daha uzakta olması gerektiğini binamızın bu yönetmeliğe uygun olmadığını trafo burada olduğu sürece binaya gaz verilmesinin uygun olmadığı için gaz açılmasını reddetmişlerdir.”  

Bize Mümkün Olmadığı Söylendi
Bina yöneticisi Nurettin Asan açıklamasında vatandaşın mağdur olduğunu ifade ederek: “Bizde site sakinleri olarak tekrardan Çoruh EDAŞ müdürlüğüne gazımızın açılamadığını bu soğukta çocukların hasta olduğunu, apartmandaki yaşlı insanların ısınamadığını iletmek için  trafoyu taşıması için Çoruh Edaş (AKSA)il müdürü Ahmet Atmaca ile görüştük kendisinin bize söylediği bunun mümkünatı olmadığı olsa bile gösterdiğiniz yerin tapusunu vermek kaydıyla taşınabileceğini taşıma nakil ve kurulum masraflarını bizim karşılamamız gerektiğini aksi halde bu işin olmayacağını başınızın çaresine bakabilirsiniz dedi.”  

Bina sakinleri Ortahisar Beldiye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç’e seslenerek; “ Başkanımız 2 gün önce doğalgaz kullanımı ile ilgili basına  yaptığı açıklamada; “Çevre Koruma Kuruluna getirecek öneri çerçevesinde, kapısında doğalgaz kutusu olan ancak evine doğalgaz bağlatmayan vatandaşlara idari yaptırım uygulanacak” demektedir. Hal böyle iken site sakinleri olarak bütün doğalgaz tesisat işlemlerimiz tamamlanmışken, doğalgazımızın açılmamasını nasıl değerlendirecektir ve bu soğuk havalarda nasıl ısınacağız merak ediyoruz. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımızdan ve yetkililerden çözüm beklemekteyiz” dediler.