Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

- Kaç gündür siz burada perişan oldunuz, buna da çok üzülüyorumç Biliyorsunuz 31 Mart seçimleri İstanbul'da ve bütün Türkiye'de gerçekleşti. 

- İstanbul'daki itirazlar değerlendirililiyor.

- Seçim bitmiştir itiraz dönemi devam etmektedir.

- İnceleme ve karar görevi YSK'dadır

- Seçimin sahibi Yüksek Seçim Kurulu'dur

- İstanbul halkı kararını vermitşir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır.

- Karar açıklanmadan sorumsuzca davranmak ülkeye zarar verir.

- Yabancı ülkelerdeki belediye başkanlarına kendini aratmak, Türk milletinin sinirini bozmaktadır. Açık söylüyorum. İç siyasette birbirine rakip olabilir ama burayı Venezuella gibi göstermek kimseye bir şey kazandırmaz. Sokakları hareketlendirme imasından vazgeçin. Ve sürecin sükunutle neticelendirmesini bekleyin. Bu milletin sinirini bozmaya hakkınız yoktur. 

- Her bir hemşerimin oyunun namusu benim boynumun borcudur. Verilen oyun zai olmaması için bir sorumluluk taşıyorum.

- Kendisinden daha tecrübeli bir siyasetçi olarak benim kendisine önerim budur. Dolayısıyla şu aşamada başka yollara başvurmak fevkalade rahatsız edicidir. Ve bunun ülkemize hiçbir yararı yoktur.

- Yarın iş bitti mazbatasını aldı ilk önce tebrik edecek olan benim.

- Sayın İmamoğlu bir şey konuşuyor, parti teşkilatı başka bir şey yapıyor. Demek ki bu süreç sadece AK Parti'yi bağlamıyor. Karşı tarafta kafa karışlığı gidiyor.

- Anıkkabir'i herkes ziyaret edebilir. Ama Anıtkabir'deki deftere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazmak akla ziyan bir iştir.

- Bu itiraz süreci. Efendim diyorlar ki iddia var A adayına şu rakam verilecekken bu verildi. Bunlar düzeltilsin. Bazen bizim lehimize bazen de Sayın İmamoğlu'nun tarafına yazılıyor.

- Gerçeği ortaya çıkarmak, İstanbullu tatil günü kalktı gitti oy kullandı. Şundan emin olması lazım. Benim oyum yerini buldu.

- "Mazbatam nerede, ben başkan oldum." Bırak kardeşim. daha işin başındayız. Allah nasip ederse projelerini yaparsın sabret.

- Bir sonraki adım YSK. Partimi müracaat etti ve bu işlemin doğru olmadığı yönünde karar verdi. Bugün sayımlar kaldığı yerden devam etmeye başladı. 

- İki kişi davalı gitti mahkeme oldu. Biri kazandı biri kaybetti. Bitiyor mu orada? Temyizin verdiği karar herkesi bağlıyor. Biz YSK'nın hem geçmiş dönemde hem de bu seçimde başarılı bir şekilde yönettiğini ve bütün dünyada takdir aldığını biliyoruz. 

- Türkiye'de İstanbul'da seçimlerle ilgili demokratik bir seçim olmadı kimse diyemiyor. Sadece bazı adaylardan yana taraf olunuyor. Kimse bizim işlerimize burnunu sokmasın. Kendi işine baksın. ABD sözcüsü bize laf yetiştireceğine nasıl Sayın Trump'ın seçimi son 3 eyaletle yapılan sayımla elde ettiğini unutmuş gibi gözüküyor. Bize ders vermeye kalkıyor. Türkiye dersi milletten alır. 

- Artık internet çağındayız. Kimsenin dosya falan kaçırdığı yok. Mevcut başkan yerindedir. Bu konuyla ilgili gerekli cevabı da vermiştir. Dolayısıyla böyle bir şey yoktur. Kafa karıştırmaya, halkı galeyana getirmeye ve gerginlik çıkarmaya yönelim söylemden ibarettir. 

- Herkes hukuku işaret ediyor. Herkes hukukun verdiği kararlara saygı duymasını bekliyor. Ben bir kez daha değerli İstanbul ahalisinin bizlere verdiği destekten, güvenden dolayı teşekkür ediyorum.