61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan TÜRKONFED’in başkanı Tarkan Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri, “KOBİ’lerde Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında Trabzon’a geldi.
Trabzon Hilton Otelde bugün yapılan toplantı;  Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği başkanı ve TÜRKONFED başkan yardımcısı Hasan Kamil Hayali ve Doğu Karadeniz İş Dünyası  Federasyonu (DOKASİFED) başkanı Zeyyat Kafkas’ın ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantının ardından  61saat.com’a açıklamalarda bulunan Kadooğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimin ardından iş dünyası olarak ülkenin gelişimi için iktisadi ayağını üzerlerine aldıklarını kaydederek, “İşimizin başındayız yatırım yapma devam edeceğiz.  Bizler yatırım yaptıkça bu çarklar dönecektir. İstihdam yaptıkça dönecektir. Bu kötü dönem içinde dünya konjonktüründe Türkiye’nin de etkilendiğini görüyoruz. Gerek ekonomide, gerek Irak’ta bir tarafta Suriye’de Türkiye içinde 3 tane terör örgütü de çatışma halindeyken bunların yanında biz iş dünyası olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymamız gerek. Biz üyelerimizin vereceği notlara bakıyoruz. Biz yatırım yapıyoruz notları da kendimiz vereceğiz diye ümit ediyorum” dedi.


 
BİR İŞ ADAMININ ESAMESİ...
Kadooğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon’da ki iş dünyası için bu güzelim mamelektin daha kalkınabilir, turizm konusunda daha güçlü il haline gelmesi gerekir. Bunun da yolu ortak akılla olur. Trabzon’un valisi iş dünyası hep bir araya gelip bu memleketi nasıl ayağa kaldırabiliriz bakacaktır. Bir iş adamının esemesi doğdu ilden bahsedilirse olur. Kendi memleketinize bir şey yapmazsanız bir anlam teşkil etmez Trabzon’un çok değerli iş adamları var. Çok önemli iş adamları var. Bu insanların Trabzon’a katkı olarak sosyal ve ekonomik olarak bir şeyler yapması gerekir. Bu ilin kalkınması için bir şeyler yapması gerekir...”


 
LOJİSTİK KONUSUNDA PİLOT BÖLGE...
Trabzon’da yatırım olarak alan bulmakta zorlanıldığını kaydeden Kadooğlu, “Alan olarak baktığınızda büyük yatırımların gelmesi için müsait alanların olması lazım. Trabzon’da böyle bir dezavantaj var. Biz şöyle bakıyoruz. Her yerde fabrika sanayi olacak diye bir şey yok. Lojistik konusunda pilot bir bölge olabilir. Liman işletmeciliği konusunda ciddi yatırımlar olabilir. Demiryolunun limana yetiştirilmesi lazım. Turizm orta doğu ülkelerinden katkı var. Bu ilginin artması lazım. Bunların hepsinin Trabzon’da yaşayan STK, Vali, Belediye Başkanı bir araya ortak akılla gelip vizyon üretmeleri gerek. Biz TÜRKONFED olarak her zaman Trabzon’u konuşuyoruz. Trabzon’u temsilen başkan yardımcısı Hasan bey bir de Federasyon Başkan Yardımcımız Zeyyat bey var. Biz destek olmaya çalışacağız” dedi.