Gönül yapmak ne kadar takdire şayan görülmüş ise bir gönlü incitmek de o derece günah addedilmiştir. Gönül, Kâbe’ye benzetilmiş, hatta Kâbe’den aziz kabul edilmiştir. 

 Bu kabul, Sevgili Peygamberimizin; “Ey Kâbe! Ne kadar hoşsun, kokun ne kadar da güzel! Şanın, hürmetin ne kadar da yüce! Ama canım elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah nezdinde malıyla, canıyla mü’minin hürmeti senin hürmetinden daha büyüktür.” (İbn Mâce, Fiten, 2) hitabına dayanır. 

 İnsanın ağzından ölçüsüzce çıkıveren sözler nice kalpleri kırmakta, kaba saba davranışlar gönül incitmekte, yalan, dedikodu, suizan, alay, iftira ile sadece diller değil, yürekler kirletilmektedir. 

 Elbette insanın kusurları, zaafları, müspet, menfi pek çok duyguları vardır. Ancak erdem ve olgunluk, duyguları kontrol edebilmekte; nefsi dizginleyebilmektedir. Bu yüzden gönül yıkan değil, yapan olabilmek için gayret etmeliyiz.

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.” (Müslim, Zikir ve Duâ, 35)

GÜNÜN SÖZÜ: Senin kalbinden sürgün oldum ilkin Bütün sürgünlüklerim bir bakıma bu sürgünün bir süreği Bütün törenlerin şölenlerin ayinlerin yortuların dışında Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layık olmasam da Uzatma dünya sürgünümü benim Sezai Karakoç

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, İllüzyon Gösterisi, Film Gösterimi, Meddah, Ateşbaz, Jonglör