Gümüşhane'yi anlatan 'Bir Solukta Gümüşhane' sergisi Forum Trabzon Alışveriş Merkezinde açıldı.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesinin ortak projesi sonucunda gerçekleştirilen Gümüşhaneli fotoğraf sanatçıları, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan sergi 14-18 Mart tarihleri arasında Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde sanatseverler ile buluşacak. 53 eserin yer aldığı serginin açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Forum Trabzon Genel Müdürü Erdinç Bulut, fotoğraf sanatçıları ve üniversitesi öğrencileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Fotoğraf sadece günümüzde herhangi bir anımızı ölümsüzleştiren bir araç değil tek başına önemli bir üretim aracı değil aynı zamanda bir tanıtım aracı. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Gümüşhane yöremizde doğal güzellikleri gerekse tarihi güzellikleri ile ülkemiz in zengin köşelerinden birini oluşturuyor" dedi.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan ise, 6 aydır Gümüşhane olduğunu belirterek, Gümüşhane'nin güzelliklerini her geçen gün daha çok gördüğünü söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Gümüşhane ve Trabzon'un hep bir ve beraber olduğunu dile getirerek, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzon ve Gümüşhane'nin birlikteliğini bir kez daha burada görmüş olduk" şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin her yönüyle keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu vurgulayarak, "Zigana Tüneli ve oradaki altyapı bittiğinde Gümüşhane'nin tam butik şehir ve organik yapıya ait olduğunu Türkiye'miz belki dünyamız görecek. Gümüşhane her yönüyle güzel bir şehir" ifadelerini kullandı.