İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Trabzon ziyareti sonrası AK Parti ve İYİ Parti arasındaki polemik günlerdir devam ediyor. 
Koray Aydın, kuşkusuz bu şehrin yetiştirdiği ender siyasetçilerinden ve eski bakanlarından bir tanesidir. 


Her zaman vefayı ve saygıyı hak eden bir isimdir. İyisiyle kötüsüyle bu şehre bu ülkeye hizmet etmiş ve etmeye devam eden Trabzonluluğu ile her zaman övünen, şehrin menfaatlerini her zaman savunan bir isimdir. 


Uzun bir aradan sonra Trabzon’a gelip Yomra’da temaslar gerçeklerleştirdi.  Kazandıkları tek belediye olan Yomra ilçesinde, sadece o ilçeyle ilgili dar kapsamlı bir eleştiri bombardımanı yapması yerine, Trabzon’u genel olarak ele alıp, bekleyen sorunlar hakkında bu şehri iyi bilen biri olarak eleştirilerde veya önerilerde bulunmasını beklerdim.

 Tabi ki kazanılan tek belediye Yomra olunca, ora ile ilgili eleştirilerini sıralaması gayet normal, ama bir partinin genel başkan yardımcısı ve Trabzon’un eski bakanı olarak daha geniş bir perspektiften bakarak "Raylı Sisteminden, Güney Çevre Yoluna, trafik keşmekeşinden, işsizliğe ve ekonomik dar boğaza" dikkat çekmesi gerekirdi. 


Yaptığı eleştirilere Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, tane tane şeffaf bir şekilde rakamlarla cevap verdi. 
Fakat alakasız bir şekilde Yüce Divan’da yargılanma süreci ile ilgili söylemleri siyasi polemiğin nabzını oldukça yükseltti ve İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’de aynı dille Sağıroğlu’na cevap vererek hakkındaki iddialarla ilgili yargı sürecini hatırlattı.


Sonrasında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bu kez Koray Aydın’ı hedef alarak bizimde eleştirdiğimiz noktada damarına bastı ve ‘Koray beyler böyle ara ara gelir’ dedi. 

Sonrasında eleştiri dozunu arttırarak “Şovunu yapar gider Trabzon’a en son ne zaman gelmiş, baskıyla zorla teşrif ettiler’ ifadelerini sıraladı. 


CHP heyetinin Trabzon ziyaretinde de benzer konular ve tartışmalar yine şehrin gündemine oturdu. 


CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un şehirde olmadığı bir sırada yapılan ziyaretler ve toplantılarla ilgili önceden bir bilgilendirme yapılmaması, yapılan ziyaretlerden sadece sivri çıkışların basında yer alması heyetide, heyeti kabul eden Trabzon Milletvekili Ahmet Kayayı’da oldukça rahatsız etti. 


Çok önemli konular konuşulduğu fakat bunların basında yeteri kadar yer bulmadığını ifade etti. 


Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun toplantı başındaki söylemleri gerçekten alkışa değerdi. 
CHP’lileri uyardı, "sivri dili ve söylemleri bırakın, birlikte ne yapabiliriz onu konuşalım" dedi. 

SERT ÇIKIŞLAR...
Tartışmalar polemikler daha sürecek gibi, ama muhalefetin bu eleştiri bombardımanına Trabzon’da sadece İl Başkanı Haydar Revi’nin sert çıkışı ile partisini savunması,  milletvekillerinin sessiz kalması partililerin dikkatini çekip eleştirdiği bir konu.

Bu konuda bazı partililer ‘Trabzon’a bir şey müjdelendiğinde hep birlikte hizmeti üstlenen açıklama üzerine açıklama yapan Milletvekillerimizin bu tür ağır eleştirilerde ‘Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın, il başkanı versin cevabını’ tarzında yaklaşımlarına anlam veremiyoruz. Bu manada partimizin topyekün hareket etmesi gerekiyor’ şeklinde serzenişleri de olmuyor değil. 


Evet gerçekten sadece seçim dönemleri göstermelik şirin ziyaretler haricinde bu şehrin önde gelenlerini en son ne zaman bir konu etrafından hep birlikte gördük. 
Bırakın farklı partileri aynı partilerin içinde birbirini çekememezlik veya kabul edememezlik nedeniyle yaşanan iç çekişmeler ve bir araya gelememezlik yüzünden bu şehir her gün kaybetmeye marka şehir olmaktan uzaklaşmaya devam ediyor.

Baksanız her gün bir toplantı, bir açılış, bir müjde. 

Ama meydan yine aynı meydan, sorunlar yine aynı sorunlar, bekleyen projeler hala rafta, seçimde vaadedilen mega projeleri herkes unutturma peşinde. 

Hala bir Kanuni Bulvarının ne olacağını, nasıl olacağını, Değirmendere bağlantısının nereden yapılacağı, Erzurum Yolunun sahil yoluna nasıl bağlanacağını, Akçaabat’da denizden yol yapılıp yapılmayacağını kimse bilmiyor.  

GÜNÜ KURTARMANIN YANINDA
Turizm kenti Trabzon’da günü kurtarmanın yanında yapılan ne var, hala  akıl uygulamalarla ilerliyoruz, ne ulaşımda, ne konaklamada, ne eğlencede. 
Aynı tas aynı hamam devam ediyor. Sadece gelen gideni sayıp matematiksel şovlarla turizmde iyi olduğumuzu iddia ediyoruz. 

Taksiler taksi değil, minibüsler minibüs değil, otobüsler yetersiz, tabelalar yetersiz, trafik yetersiz, ilgi alaka yetersiz, biz hala binalarla uğraşıyoruz. 

Yüzbinlerce turist geldi diyoruz Ayasofya şantiyesini, Trabzon müzesi inşaatını, Sümelanın kapısını, Uzungöl'ün gecekondularını güzel güzel gösterip onları geri gönderdik. 

Ve gittiklerinde bunları anlatacaklar, her yer kapalı inşaat diyecekler, sonra bir turist bekleyeceğiz. 
Trafiği rezalet diyecekler, toplu taşımasından kendi insanı bile zor faydalanıyor diyecekler, bize. 10 dolar olan hizmet kendi vatandaşına 10 TL diyecekler. 

Bunları düzeltip bir sisteme oturtmamız lazım. 4 bakanımız, 6 milletvekilimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, STK’larımız, İL Başkanlarımız, İlgili Müdürlerimiz, bu şehrin hafızası olan isimler Allah aşkına bi toplanın, bi silkinin bırakın makamı, siyaseti, bürokrasiyi, şu şehir için bi oturun tartışın konuşun. 
Tamam biz de girmeyelim toplantılara, ama lütfen artık bu şehir için radikal kararlar alın. 

Tarih kenti, kültür kenti, medeniyet kendi, turizm kenti, spor kenti, doğal güzellikleri ile marka olmuş ama gelenin markadan eser göremediği bu şehri birlikte ayağa kaldıralım.

ZORLUOĞLU'NDAN KÜÇÜK BİR RİCA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan özel bir ricam olacak şehir adına. Artık gerçekten herkes bunaldı, esnaf bulandı, vatandaş bunaldı, turist bunaldı, sokaklarda insanlar yürüyemez oldu. İsteyen istediği yere iki masa iki sandalye atıp çay ocağı, bilmem ne kafesi açar oldu. Lütfen ama lütfen, bu şehrin kalitesine yakışmayan bu görüntülere son verelim. Şehrin her yeri işgal altında. Bu işe bir standart getirelim. Yoksa bu işin önünü alamayacağız. Sayın Zorluoğlu, bunu yapmak zor değil.